DVD
Néerlandais

Ferdinand

Carlos Saldanha (directeur), Munro Leaf (antécédent bibliographique), John Powell (compositeur)
Ferdinand is een zachtmoedige stier die niet in de arena wil vechten. Door de steek van een hommel wordt hij zo woest dat hij toch voor een gevecht wordt uitgekozen. Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Ferdinand
Directeur
Carlos Saldanha 1965-
Antécédent bibliographique
Munro Leaf
Compositeur
John Powell 1963-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Blue Sky, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
ca. 104 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands, Vlaams e.a. Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels e.a.
EAN
8712626091356

Commentaires

Animatiefilm van Carlos Saldanha (Rio 1-2; Ice age 1-3) naar een klassiek prentenboek* van Munro Leaf en Robert Lawson (1936). Ferdinand is een stierkalfje dat opgroeit op een boerderij waar stieren gefokt worden en getraind voor het stierenvechten. Ferdinand is echter heel zachtaardig en houdt vooral van bloemen. Hij weet te ontsnappen en sluit vriendschap met Nina, de dochter van een bloemenkweker. Als volwassen stier wordt hij ten onrechte aangezien voor een woest en gevaarlijk dier en gedwongen tot vechten. Ferdinand doet er alles aan om een vredelievend leven te kunnen leiden. De recensenten geven 3-4 sterren. Pauline Kleijer (Volkskrant 21-12-’17): ‘(…) een technisch onberispelijke familiefilm met alle bekende stijlfiguren uit het genre, waarvan de geestig bedoelde sidekicks (een trio egeltjes, een gekke geit) niet alleen weinig origineel, maar ook tamelijk irritant zijn. De lieve held Ferdinand maakt wel veel goed, net als de fraaie achtergronden (…)’. Genomineerd voor een Osca…Lire la suite

À propos de Carlos Saldanha

Carlos Saldanha, né le 24 janvier 1965 à Rio de Janeiro, au Brésil, est un réalisateur brésilien. Il a étudié à l'École d'arts visuels de New York. De 1996 à 2021, il a travaillé chez Blue Sky Studios jusqu’à sa fermeture. Il est désormais employé chez Pixar.

Filmographie

Réalisateur

Longs métrages

  • 2002 : L'Âge de glace (Ice Age) co-réalisateur (avec Chris Wedge)
  • 2005 : Robots co-réalisateur (avec Chris Wedge)
  • 2006 : L'Âge de glace 2 (Ice Age: The Meltdown)
  • 2009 : L'Âge de glace 3 (Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs) réalisateur (avec Mike Thurmeier)
  • 2011 : Rio
  • 2014 : Rio 2
  • En lire plus sur Wikipedia