Planches illustrées
Néerlandais

O monster, eet me niet op!

Carl Norac (auteur), Carll Cneut (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
14 vertelplaten voor in een kamishibaikastje. Alex is een vreetvarkentje. In het geniep smult hij zijn buikje steeds weer rond. Maar op een dag wil een hongerig monster hem opeten... Bekroond met een Vlag en Wimpel. Vanaf 4 jaar. In de kamishibai zitten de prenten uit het originele boek in de volgorde van het verhaal. Op de achterzijde van de laatste prent staat de tekst die hoort bij de prent di
Titre
O monster, eet me niet op!
Auteur
Carl Norac
Dessinateur
Carll Cneut
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2012
14 vertelplaten
Note
Vertelplaten voor kamishibai
ISBN
9789058387684

Plusieurs formats:

Commentaires

Knibbel, knabbel, knuisje

Carll Cneut en Klaas Verplancke: het zijn klinkende namen in het Vlaamse illustratorenwereldje. Ze hebben allebei een nieuw prentenboek uit waar klein en groot de vingers kunnen bij aflikken: over eetgrage varkentjes en kleuters met relatieperikelen.

Carll Cneut en Klaas Verplancke behoren tot de top van de Vlaamse en de internationale illustratoren. Beiden hebben enkele dingen gemeen die misschien aan de basis liggen van hun succes. Ze hebben een herkenbare stijl, maar laten zich niet vastpinnen op één genre. In de prentenboeken waarvoor hij zelf de teksten schrijft, kiest Klaas Verplancke voor filosofische thema's die hij verwerkt in fantasierijke verhalen en sfeervolle illustraties. Daarnaast maakt hij groteske prenten bij de humoristische Jezusverhalen van Frank Adam en de sprookjes van Henri Van Daele. Daarvoor put hij onder meer inspiratie uit de middeleeuwse schilderkunst. Verder maakt Verplancke al jaren humoristische prenten bij kinderboeken voor alle leeftijden.

Net als Klaas Verplancke combineert Carll Cneut vakmanschap met de drang om zichzelf geregeld te verbeteren en te vernieuwen. Ook Cneut experimenteert graag met verschillende stijlen, en ook in zijn werk wisselen filosofische, sfeervolle prenten en humor…Lire la suite

À propos de Carl Norac

CC BY-SA 4.0 - Image by Lefortm

Carl Norac, nom de plume de Carl Delaisse, né le 29 juin 1960 à Mons (Belgique), est un écrivain belge de langue française.

Il est principalement auteur de recueils de poésies, et de textes d'albums jeunesse, mis en images par divers illustrateurs.

Biographie

Carl Norac est le fils du poète Pierre Coran (qui fut instituteur dans sa jeunesse) et de la comédienne Irène Coran. Il grandit dans une grande « cité populaire » selon ses propres termes, puis dans le Hainaut, où la nature et la forêt sont ses premières sources d'inspiration, pour des textes et surtout des poèmes. De son enfance, il garde, comme il le dit lui-même « une foi absolue en l’émerveillement », et était un lecteur « boulimique, passionné et nocturne. »

Il devient professeur de français, attaché culturel et prof…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque