Livre
Néerlandais

Lola is een prinses

Carl Norac (auteur), Claude K. Dubois (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Titre
Lola is een prinses
Auteur
Carl Norac
Dessinateur
Claude K. Dubois
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Lola, Reine des princesses
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789025744236

Commentaires

Het prentenboek Lola is een prinses speelt zich af tijdens de kerstperiode. Lola's ouders hebben allerlei cadeautjes onder de kerstboom gelegd zoals een pratende pop, een poppenservies en dansende robot, maar ook een kroontje van goudpapier. Lola voelt zich dan ook meteen een echte prinses. Later op de dag gaat ze bij haar oma langs waar ze prinsessenkleren en nóg een kroontje krijgt, dit keer een roze exemplaar. Lola zet de twee kroontjes samen op haar hoofd en loopt vol trots rond. Wanneer ze met Driekoningen aan het eten zijn, vindt Lola zowel op school als thuis de boon waardoor ze er nog eens twee kroontjes bij krijgt. Ze voelt zich de koningin van de prinsessen. Maar dan ontdekt ze dat het nog leuker is om haar kroontjes te delen. Eén voor één deelt ze haar kroontjes uit, aan haar broer, aan een klasgenootje, aan haar papa. Het laatste kroontje knipt ze in kleinere kroontjes die ze dan op het hoofd van haar poppen zet. Geluk delen voelt heel goed, zo ontdekt Lola.

Lire la suite

Lola is een prinses

In een van Lola's kerstpakjes zit een kroontje van goudpapier. Lola is superblij, nu is ze een echte prinses. Ze zet haar kroontje op en stapt naar oma. Daar zit er in haar kerstpakje een prinsessenkleed met nog een kroontje: een roos. Ze heeft twee kroontjes. Als een echte prinses loopt Lola heel de week met twee kroontjes op haar hoofd. Op school vieren ze Driekoningen en Lola heeft de boon in de driekoningenkoek. Dus haar derde kroon. Bij het toetje 's avonds hoort er ook een kroon. Haar vierde kroon. Ze draagt ze alle vier over elkaar vier op haar hoofd. Haar broertje Leo kijkt heel sip en haar vriendjes zijn stikjaloers. Dit ziet er niet goed uit ... De verhaaltjes over het kleine hamstertje zijn fijn en steeds licht moraliserend. De zachte illustraties maken er een mooi geheel van. Kunnen delen en rekening houden met een ander is hier de boodschap.

À propos de Carl Norac

CC BY-SA 4.0 - Image by Lefortm

Carl Norac, nom de plume de Carl Delaisse, né le 29 juin 1960 à Mons (Belgique), est un écrivain belge de langue française.

Il est principalement auteur de recueils de poésies, et de textes d'albums jeunesse, mis en images par divers illustrateurs.

Biographie

Carl Norac est le fils du poète Pierre Coran (qui fut instituteur dans sa jeunesse) et de la comédienne Irène Coran. Il grandit dans une grande « cité populaire » selon ses propres termes, puis dans le Hainaut, où la nature et la forêt sont ses premières sources d'inspiration, pour des textes et surtout des poèmes. De son enfance, il garde, comme il le dit lui-même « une foi absolue en l’émerveillement », et était un lecteur « boulimique, passionné et nocturne. »

Il devient professeur de français, attaché culturel et prof…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions