Livre
Néerlandais

Ik en de beer

Carl Norac (auteur), Ingrid Godon (dessinateur), Jacques Dohmen (traducteur)
Alles gaat verkeerd vandaag, en Leo weet zeker dat het zijn schuld is. Zelfs de bomen in het donkere bos zijn boos op hem. Dan ontmoet Leo een grote bruine beer, die gewoon bij hem blijft. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Ik en de beer
Auteur
Carl Norac
Dessinateur
Ingrid Godon
Traducteur
Jacques Dohmen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Un ours et moi, et moi, et moi
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2016
[34] p. : ill.
ISBN
9789045119106 (hardback)

Commentaires

Als Leo vol goede zin aan de dag begint, merkt hij algauw dat vandaag alles verkeerd gaat. Zijn zus is met haar verkeerde been uit bed gestapt, het buurmeisje wil niet met hem spelen en het gaat ook nog regenen: iedereen heeft iets tegen hem! Dan stapt er midden in het bos een grote beer op hem af die vlak voor hem blijft staan. Ben jij niet boos op mij, vraagt Leo? Maar de beer zegt niets en blijft dicht bij hem. Gaat het dan toch een bijzondere dag worden? Lief prentenboek van groot formaat over een jongetje dat denkt dat iedereen boos op hem is, zelfs de zee. Toch krijgt hij er vandaag een fijne vriend bij. Het verhaal is helder en concreet, verteld vanuit het perspectief van Leo die alles wat er gebeurt op zichzelf betrekt. De illustraties die in grootte variëren van een halve pagina tot twee volledige pagina’s zijn ontroerend in hun eenvoud. Schetsmatig, subtiel van kleur en zonder details geven zij de sfeer van het verhaal treffend weer. De zwart omlijnde figuren en achtergronde…Lire la suite

À propos de Carl Norac

CC BY-SA 4.0 - Image by Lefortm

Carl Norac, nom de plume de Carl Delaisse, né le 29 juin 1960 à Mons (Belgique), est un écrivain belge de langue française.

Il est principalement auteur de recueils de poésies, et de textes d'albums jeunesse, mis en images par divers illustrateurs.

Biographie

Carl Norac est le fils du poète Pierre Coran (qui fut instituteur dans sa jeunesse) et de la comédienne Irène Coran. Il grandit dans une grande « cité populaire » selon ses propres termes, puis dans le Hainaut, où la nature et la forêt sont ses premières sources d'inspiration, pour des textes et surtout des poèmes. De son enfance, il garde, comme il le dit lui-même « une foi absolue en l’émerveillement », et était un lecteur « boulimique, passionné et nocturne. »

Il devient professeur de français, attaché culturel et prof…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions