Livre
Néerlandais

Byte van de duivel

Carl Driessen (auteur)

Byte van de duivel

Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Een mysterieuze man biedt een jongeman een virtuele reis aan, waarbij hij een meisje ontmoet dat hij later in de werkelijkheid ook tegenkomt. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Byte van de duivel
Auteur
Carl Driessen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2003
208 p.
ISBN
90-209-5152-1

Commentaires

Jack is in de ban van internet en krijgt last van hallucinaties. Zijn vriend Christiaan is een echte filosoof. Beide jongens hebben ondanks hun verschillende aard en interesses altijd goed met elkaar kunnen opschieten. Maar na een inspirerende lezing van Jack over het internet en een kritische vraag van Christiaan, knapt er iets. Van de ene op de andere dag bevriest de vriendschap. Ieder gaat zijn eigen weg. Na een vreemde ontmoeting met Alex Man en een hallucinante virtuele tocht naar de 'hel' heeft Christiaan de vreemdste gedachten. Hij geraakt in de ban van de Divina Comedia van Dante. In een gespreksgroep maakt hij kennis met een meisje dat hij in zijn hallucinaties gezien heeft. Ook zij kent Alex Man. Samen ontsnappen Christiaan en Maria aan de greep van Alex. Of lijkt dat alleen maar zo? Alex waarschuwt Christiaan zijn vriendschap met Jack niet te vernieuwen.

Byte van de duivel begint erg sterk. De auteur bespeelt intrigerende thema's: God en Duivel, vrije k…Lire la suite
De 18-jarige Jack is redelijk verslaafd aan internet en krijgt zelfs last van hallucinaties. Zijn vriend, de 19-jarige Christiaan is meer geïnteresseerd in filosofische onderwerpen. Na de middelbare school groeit de vriendschap uit elkaar, en gaan zij in verschillende steden studeren. Christiaan komt in contact met een man die hem in een computerruimte een virtuele reis laat maken. Later komt Christiaan een van de personen tijdens deze trip in het gewone leven tegen. Hij probeert de mysterieuze man te ontmaskeren en ontmoet uiteindelijk Jack weer. Een tamelijk gekunstelde, soms moeilijk te volgen roman over de wereld tussen schijn en werkelijkheid, een wereld waarin het virtuele een grote rol speelt. De twee verhaallijnen, gebaseerd op het leven van de twee hoofdpersonen na de middelbare school, komen uiteindelijk samen, maar het open en weinig bevredigende einde van de roman laat de lezer met veel vragen zitten. De personages worden weinig diepgaand beschreven en komen niet echt tot …Lire la suite