Livre
Néerlandais
Het team van commissaris Sjöberg uit Stockholm onderzoekt de moord op een tienermeisje en die op een jonge moeder: haar baby wordt een eindje verderop gevonden, haar 3-jarige dochtertje zit zonder dat iemand het weet alleen thuis.
Titre
En dan was jij het kind
Auteur
Carin Gerhardsen
Traducteur
Elina Van der Heijden Kim Snoeijing
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Mamma, pappa, barn
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2010
315 p.
ISBN
9789021438559 (paperback)

Commentaires

Tweede misdaadroman rond het team van commissaris Conny Sjöberg (vader van vijf kleine kinderen) en zijn team uit het politiedistrict Hammarby in Stockholm. Eerder verscheen ‘Peperkoekenhuis’*. Rechercheur Petra Westman vindt in de duinen een onderkoelde baby, een eindje verderop het lijk van een jonge vrouw. Ondertussen wordt de driejarige Hannah wakker in een leeg huis, ze weet dat haar vader voor zijn werk in Japan is, maar waar zijn haar moeder en babybroertje? Het team wordt ondertussen ook nog geconfronteerd met een vermoord tienermeisje op een cruiseschip. Twee moeilijke onderzoeken: ze moeten de identiteit van de vrouw en de baby achterhalen -niemand schijnt ze te missen- en twee moordenaars vinden. Bovendien vermoeden ze dat het zusje van het vermoorde tienermeisje ook gevaar loopt. Daarnaast volgt de lezer de belevenissen van de kleine Hannah die zich zo goed als ze kan, probeert te redden in het lege afgesloten huis; niemand weet dat ze daar is. Goed geschreven, sfeervolle …Lire la suite

À propos de Carin Gerhardsen

Carin Gerhardsen, née le 6 décembre 1962 à Katrineholm, est un auteur suédois de roman policier.

Biographie

Elle est diplômée de l'Université d'Uppsala. Mathématicienne de formation, elle a été consultante en informatique avant de se consacrer à l'écriture.

Elle réside à Stockholm.

Œuvre

Romans

Série policière Conny Sjöberg

  • Pepparkakshuset, 2008
  • Mamma, pappa, barn, Stockholm, Ordfront, 2009
  • Vyssan lull, Stockholm, Pocketförlaget, 2010
  • Helgonet, Stockholm, Norstedts, 2011
  • Gideons ring, Stockholm, Norstedts, 2012 Publié en français sous …En lire plus sur Wikipedia