Siri Bergman doorspit een doos met papieren van haar overleden ex-man Stefan, die zelfmoord pleegde. Ze stuit op een onwaarschijnlijk verband tussen zijn dood en een moord bij het Karlaplan in Stockholm, waarvoor hij mogelijk verantwoordelijk was. Siri besluit de zaak op eigen houtje te onderzoeken.
Titre
Voor je stierf
Auteur
Camilla Grebe Åsa Träff
Traducteur
Bart Kraamer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Innan du dog
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2013
404 p.
ISBN
9789044623796 (paperback)

Commentaires

Voor je stierf is een boek dat het thrillergenre alle eer aan doet en dat ook nog eens bewijst dat met z’n tweeën een boek schrijven niet alleen mogelijk is, maar ook bijzonder knappe resultaten kan opleveren. Camilla Grebe en Åsa Träff zijn twee zussen uit Zweden die met Voor je stierf al het derde boek rond therapeute Siri Bergman neerpenden. Ze debuteerden in 2010 met Vredig, dat in Zweden ook verfilmd zal worden, en in 2011 volgde Bitterder dan de dood. Maar ook wie de vorige twee delen niet gelezen heeft, is vanaf pagina één mee met dit derde deel. Al zal hij of zij na de laatste pagina van Voor je stierf ongetwijfeld ook de twee andere boeken willen lezen.
Voor je stierf is een boek dat volop inzet op zijn hoofdpersonage. Siri Bergman is therapeute en helpt mensen met uiteenlopende problemen om hun leven terug op de rit te krijgen. Zelf worstelt ze echter ook nog met haar verleden. Ongeveer vijf jaar eerder is haar man Stefan omgeko…Lire la suite
Psychologe Siri Bergman is vijf jaar geleden haar man Stefan verloren aan een duikongeluk, of was het zelfmoord? Nu heeft Siri haar leven weer op de rails, ze is gelukkig met haar nieuwe man en met hun zoontje. Maar als ze op zolder tussen de papieren van Stefan iets vindt dat wijst op een verband tussen de dood van Stefan en een onopgehelderde moord uit die tijd, gaat ze, zeer tegen de zin van haar huidige man, op onderzoek uit. De vermoorde man blijkt een oude jeugdvriend van Stefan te zijn geweest. Via flashbacks naar het verleden en Siri’s onderzoek in het heden wordt langzaam duidelijk wat er destijds is gebeurd. Een goed geschreven psychologische thriller waarin ook het privéleven, dagelijks werk en de collega’s van de hoofdpersoon een belangrijke rol spelen. Een zeer boeiend verhaal, niet zozeer door zinderende spanning, hoewel die er zo nu en dan wel is, maar vooral door de goed uitgewerkte intrige en de voortreffelijke sfeer- en karaktertekening. De auteurs, twee zussen, schr…Lire la suite

À propos de Camilla Grebe

CC BY 3.0 - Image by Juliaholke

Camilla Grebe, née le 20 mars 1968 à Älvsjö, est une romancière suédoise.

Biographie

Détentrice d'un maîtrise en administration des affaires (MBA) de l'École d'économie de Stockholm, elle fonde la maison d'édition Storyside, spécialisée dans le livre audio. Elle y cumule les fonctions de directrice du marketing et de directrice générale, puis dirige une société de conseil.

En 2009, elle écrit, en collaboration avec sa sœur Åsa Träff (de), une psychiatre, Ça aurait pu être le paradis (Någon sorts frid), un roman policier qui se déroule dans le milieu des cliniques psychiatriques.

Elle vit à Stockholm.

Œuvre

Romans

En lire plus sur Wikipedia