Benjamin Mee, weduwnaar en vader van twee kinderen besluit na een zware periode met zijn gezin te verhuizen naar een huis met een in verval geraakte dierentuin.
Titre
We bought a zoo
Autre titre
Nouveau départ
Directeur
Cameron Crowe
Antécédent bibliographique
Benjamin Mee
Acteur
Matt Damon Scarlett Johansson
Compositeur
Jonsi
Langue
Anglais
Éditeur
20th Century Fox, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
ca. 119 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626049036

Commentaires

Amerikaanse familiefilm/tragikomedie uit 2011 van Cameron Crowe (Almost famous), met Matt Damon (Bourne trilogy) en Scarlett Johansson (Vicky Cristina Barcelona; Girl with the pearl earring). Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Benjamin Mee, weduwnaar en vader van twee kinderen besluit na een zware periode met zijn gezin te verhuizen om een nieuwe start te maken. Hij koopt een huis met een in verval geraakte dierentuin. De paniek slaat toe als Benjamin wordt geconfronteerd met vluchtende slangen, een depressieve beer en een zieke tijger. Met hulp van dierenverzorgster Kelly doen Benjamin en zijn kinderen er alles aan om de dierentuin te redden. André Waardenburg (NRC 18-4-'12) geeft 3 (van 5) balletjes en vindt de film voorspelbaar en sentimenteel maar: '(...) een typische Hollywoodfilm: het zevenjarige dochtertje is wel heel aandoenlijk. (...) Toch werkt de film. Matt Damon raakt de juiste snaar als rouwende weduwnaar die moeite heeft zijn vrouw los te laten en contact t…Lire la suite

À propos de Cameron Crowe

CC BY 2.0 - Image by Tony Shek

Cameron Crowe [ˈkæmɹən kɹoʊ] est un réalisateur, producteur et scénariste américain, né le 13 juillet 1957, à Palm Springs, Californie.

Biographie

En lire plus sur Wikipedia