DVD
Anglais

Zootropolis

Byron Howard (directeur), Rich Moore (directeur), Michael Giacchino (compositeur)
Zootropolis is een grote stad die alleen maar uit dieren bestaat. Het konijn Judy Hopps, politieagente, moet samenwerken met de sluwe vos Nick Wilde. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Zootropolis
Autre titre
Zootopie
Directeur
Byron Howard Rich Moore
Compositeur
Michael Giacchino
Titre uniforme
Zootopia
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
104 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418481520

Commentaires

De Disney-animatiefilm van Byron Howard (Rapunzel; Bolt) en Rich Moore speelt zich af in de stad Zootropolis, waar alle dieren, groot en klein, prooidieren en roofdieren, in vrede samen leven. Het konijn Judy Hopps komt uit een familie van worteltelers, maar heeft een droom: ze wil politieagent worden. Ze heeft haar diploma, maar mag alleen als parkeerwacht werken. Wanneer in de stad steeds meer dieren verdwijnen, allemaal roofdieren, krijgt ze van haar baas één kans om zich te bewijzen. Ze weet vos Nick Wilde, een kleine scharrelaar die alle hoekjes van de stad kent, te bewegen om met haar samen te werken. Intussen zorgt deze zaak voor spanningen tussen de diergroepen. Alle recensenten zijn positief. Pauline Kleijer (Volkskrant 18-2-'16) geeft 4 sterren: '(...) combineert een spannend detectiveverhaal met een slim en actueel betoog over vooroordelen. Zowel de verleiding als het gevaar daarvan wordt zo glashelder geïllustreerd dat de film zou kunnen dienen als lesmateriaal - en dat zo…Lire la suite

À propos de Byron Howard

CC BY-SA 4.0 - Image by Boungawa

Byron Howard, né le 26 décembre 1968 à Misawa, est un réalisateur, scénariste, acteur et animateur américain qui travaille pour les studios Disney.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 2008 : Volt, star malgré lui (Bolt) (avec Chris Williams)
  • 2009 : Let It Begin (avec Nathan Greno)
  • 2010 : Raiponce (Tangled) (avec Nathan Greno)
  • 2012 : Le Mariage de Raiponce (Tangled Ever After) (avec Nathan Greno)
  • 2016 : Zootopie (Zootopia) (avec Rich Moore et Jared Bush)
  • 2021 : Encanto ( Encanto ) (avec Jared Bush et Charise Castro Smith)…En lire plus sur Wikipedia