DVD
Anglais

Bolt

Byron Howard (directeur), Chris Williams (directeur), John Powell (compositeur)
Het hondje Bolt speelt de superheld in een tv-serie. Maar als hij buiten de studio komt blijken zijn superkrachten niet te werken. Samen met een straatkat en een hamster gaat hij op zoek naar zijn baasje. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Bolt
Directeur
Byron Howard Chris Williams
Compositeur
John Powell 1963-
Interprète
John Travolta  (stem) Miley Cyrus 1992- (stem)
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, [2009]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
92 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418210526

Commentaires

Disney 3D-CGI animatiefilm uit 2008 van de regisseurs Byron Howard en Chris Williams. In de hoofdrol het hondje Bolt, de grote ster uit een televisieserie waarin hij een superhond speelt. Met zijn bijzondere krachten redt hij meestal Peggy, zijn bazinnetje. Als hij per toeval vanuit Hollywood in New York terechtkomt, blijkt hij in de 'gewone' wereld geen superkrachten te bezitten. Hij gaat op zoek naar Peggy en krijgt hulp van de brutale zwerfkat Mittens en de aan tv verslaafde hamster Rhino. De stemmen zijn in de Engelse versie van o.a. John Travolta en Miley Cyrus en in de Nederlandse versie van o.a. Peter Paul Muller, Georgina Verbaan en Carlo Boszhard. Floortje Smit (Volkskrant 12-2-'09): 'Bolt is een geslaagde, geanimeerde roadmovie (...). Lieve scènes, wat bijzondere bijfiguren en volwassen grappen over Hollywood laten zien hoe Disney onder leiding van oud-Pixar-baas John Lasseter na wat minder geslaagde animatiefilms nu weer de juiste toon vindt. (...) wat de film aan inventivi…Lire la suite

À propos de Byron Howard

CC BY-SA 4.0 - Image by Boungawa

Byron Howard, né le 26 décembre 1968 à Misawa, est un réalisateur, scénariste, acteur et animateur américain qui travaille pour les studios Disney.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 2008 : Volt, star malgré lui (Bolt) (avec Chris Williams)
  • 2009 : Let It Begin (avec Nathan Greno)
  • 2010 : Raiponce (Tangled) (avec Nathan Greno)
  • 2012 : Le Mariage de Raiponce (Tangled Ever After) (avec Nathan Greno)
  • 2016 : Zootopie (Zootopia) (avec Rich Moore et Jared Bush)
  • 2021 : Encanto ( Encanto ) (avec Jared Bush et Charise Castro Smith)…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque