Livre
Néerlandais

Alexander de Grote

Burny Bos (auteur), Hans De Beer (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een slimme muis redt zijn familie van de hongerdood door vermomd als speelgoedbeer de kat des huizes om de tuin te leiden. Prentenboek met grote schilderingen in gedekte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Alexander de Grote / een verhaal van Burny Bos ; met tekeningen van Hans de Beer
Auteur
Burny Bos
Dessinateur
Hans De Beer
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: De Vier Windstreken, © 2000
[28] p. : ill.
ISBN
9789055795185 (hardback)

Commentaires

In het prentenboek Alexander de Grote herken je de fijn uitgewerkte, met aquarel ingekleurde pentekeningen van Hans de Beer en de humor in het verhaal van Burny Bos. Niet Lars de kleine IJsbeer is de held, maar de kleine muis Alexander de Grote. Deze muis woont met zijn hele familie in Onder de Planken, een grote ruimte onder de planken vloer van het herenhuis Onder de Pannen. Sinds de gevaarlijke poes Ratsj in Onder de Pannen woont, heerst er angst én honger in Onder de Planken. Iedereen is ten einde raad, Alexander de Grote bedenkt een plan. Hij maakt een oude droom waar ('sterk zijn als een beer') en naait van moeders bontjas een berenpak, waarin hij zich ontzettend groot en stoer voelt. Hierin dringt hij de keuken binnen, en steelt er de ene brok kaas na de andere. Tot hij door Ratsj betrapt wordt en... naar haar poezenmand gebracht wordt.

Een leuk verhaalgegeven, waarin kleuters zeker zullen genieten van de manier waarop het kleine muisje de grote poes te slim af i…Lire la suite
De kleine muis Alexander de Grote verricht, met een knipoog naar de beroemde daden van zijn menselijke naamgenoot een heel heldhaftige daad. Vermomd als speelgoedbeer misleidt hij de huiskat en zorgt er zo voor dat zijn familie van de hongerdood gered wordt. Zijn kat-en-muisspel bevalt zo goed, dat hij zelfs bij de kattenfamilie blijft wonen. Prentenboek met sprekende, paginagrote schilderingen in gedekte kleuren en op de tekstpagina's een kleinere illustratie. De vrij omvangrijke tekst in een schreefloze letter laat zich soepel voorlezen. De tekenaar is bekend door zijn prentenboeken, vooral die van Kleine IJsbeer. Het verhaal over Alexander de Grote is een verrassende en originele afwisseling in de reeks prentenboeken, vooral door de humor en de leuke woordspelingen. Vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Burny Bos

CC BY-SA 3.0 nl - Image by KRO

Burny Bos, né le 8 avril 1944 à Haarlem, est un producteur, scénariste, animateur de télévision, de radio et écrivain néerlandais.

Biographie

Il est le père de la scénariste et écrivaine Tamara Bos.

Filmographie

Producteur et scénariste

Bibliographie

Notes et références

  • (nl) Cet article est partiellement ou en totalité issu de l’article de Wikipédia en néerlandais intitulé « Burny Bos » (voir la liste des auteurs).
En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque