In 1910 vinden aan de Noord-Franse kust mysterieuze verdwijningen plaats. Ma Loute, de zoon van een bijzondere vissersfamilie, weet er meer van.
Titre
Ma Loute / dir. by Bruno Dumont; written by Bruno Dumont [e.a.]
Directeur
Bruno Dumont
Acteur
Fabrice Luchini Juliette Binoche 1964- Valeria Bruni-Tedeschi
Langue
Français
Éditeur
Twin Pics, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
118 min.
Note
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5051083110136

Commentaires

Na veel serieuze drama's zoals Camille Claudel 1915 en Hors Satan maakte de Franse regisseur Bruno Dumont de tragikomische misdaadfilm 'P'tit Quinquin'* (2014). Ook de opvolger is (tragi)komisch en is opnieuw gesitueerd in een dorpje aan de Opaalkust, de geboortestreek van Dumont. In 1910 arriveert de rijke familie Van Peteghem voor hun jaarlijkse zomervakantie. De idyllische sfeer wordt verstoord door mysterieuze verdwijningen, waarover een niet zo slim politieduo zich buigt. Intussen krijgt de transgenderzoon van de familie een verhouding met een ruwe visserman, Ma Loute (Mijn Louis). De recensenten zijn kritisch en geven 2 of 3 sterren. Coen van Zwol (NRC 22-6-'16) schrijft: 'Ma Loute is een unieke film, geschoten in de klare lijnen en frisse kleuren van een Kuifje-album, en met een prikkelende onderstroom van klassenstrijd.' Maar hij vervolgt 'De formele bravoure van Ma Loute is prijzenswaardig, wat niet wegneemt dat de film niets van substantie zegt, nergens heengaat en bijna pro…Lire la suite

À propos de Bruno Dumont

CC BY-SA 3.0 - Image by

Bruno Dumont.JPG : YellowFratello

  • derivative work: LllC

Bruno Dumont, né le 14 mars 1958 à Bailleul (Nord), est un réalisateur et scénariste français.

Biographie

Origines et formation

Bruno Dumont est natif du Nord. Il tente, en 1977, le concours de l’Institut des hautes études cinématographiques (IDHEC) qu'il ne réussit pas et s'inscrit en fac de philosophie à Lille. En 1982, il enseigne la philosophie à des lycéens à Hazebrouck et à Beaucamps-Ligny, puis la culture générale à des BTS.

Débuts dans l'audiovisuel

À partir de 1986 et jusqu'en 1993, Bruno Dumont se tourne vers l'audiovisuel et réalise une quarantaine de films courts, documentaires, publicitaires et institutionnels,.

En lire plus sur Wikipedia