Livre
Néerlandais

Born to run : mijn verhaal

Born to run : mijn verhaal

Autobiografie van de Amerikaanse singer-songwriter en bandleider.
Titre
Born to run : mijn verhaal
Auteur
Bruce Springsteen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Born to run
Éditeur
Houten: Spectrum, © 2016
526 p., [16] p. foto's
ISBN
9789077330326 (paperback)

Commentaires

In 2009 vatte Bruce Springsteen het plan op om te schrijven over zijn optreden in de rust van de Super Bowl. Dat mondde uit in een schrijfproject van zeven jaar, resulterend in een volwaardige autobiografie: voortreffelijk geschreven en dito vertaald. The Boss vertelt over zijn jeugd, de openbaring die de tv-optredens van Elvis en The Beatles voor hem waren, de lange weg die er gegaan moest worden voordat hij met de E Street Band succes kreeg. Van platen als 'Born to Run' wordt de totstandkoming geschetst, we lezen hoe er voordat er in stadions opgetreden werd geringe belangstelling voor zijn concerten was. Ook aan bod komt Springsteens naïviteit bij het tekenen van een managementscontract en even openhartig schrijft hij over zijn depressies en de paniekaanvallen na een huwelijksvoltrekking. Een onmisbaar boek voor fans van de populaire singer-songwriter en bandleider, tevens boeiend voor wie algemeen geïnteresseerd is in de wereld van de populaire muziek. Bevat twee fotokaternen.

À propos de Bruce Springsteen

Bruce Springsteen, né le 23 septembre 1949 à Long Branch (New Jersey), est un chanteur, auteur-compositeur et guitariste américain.

Il est l'un des artistes les plus populaires aux États-Unis, avec plus de 64 millions d'albums écoulés, pour un total de plus de 120 millions à travers le monde,. Selon le classement établi par le magazine Rolling Stone, il figure à la 36e place parmi les 100 plus grands chanteurs anglo-saxons de tous les temps, ainsi qu'à la 23e place des 100 plus grands artistes. Il est classé 96e meilleur guitariste de tous les temps sur 100.

Biographie

En lire plus sur Wikipedia