Livre
Néerlandais

Medisch handboek honden

Bruce Fogle (auteur)

Medisch handboek honden

Dans la série:
Het complete naslagwerk voor een gezonde hond
- Deskundige adviezen van de gerenommeerde Engelse dierenarts Dr. Bruce Fogle, aangevuld door de Nederlandse expert Robert van der Molen.
- Tips voor veel voorkomende problemen, van het opvoeden van pups tot de verzorging van oude honden.
- Gedetailleerde en gezaghebbende informatie over ziekten en stoornissen bij honden.
- Rijk geï
Sujet
Honden
Extra subject
Honden ; verzorging
Titre
Medisch handboek honden
Auteur
Bruce Fogle
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Caring for your dog
Éditeur
Baarn: Tirion, 2007
447 p. : ill.
ISBN
9789052107035

Commentaires

De gereputeerde Engelse dierenarts Bruce Fogle publiceerde naast tal van boeken (o.a. Ken uw hond en Leer uw hond gehoorzamen) ook een uiterst interessante Encyclopedie van de hond. Nu pakt hij uit met het naslagwerk Medisch handboek honden, een zowel qua vormgeving (overzichtelijk, handig, puik geïllustreerd) als qua inhoud (uitgebreid, relevant, correct, helder) hoogstaand werk. Het biedt gedetailleerde informatie over ziekten en stoornissen bij honden, tips m.b.t. vaak voorkomende problemen, een uiteenzetting over eerstehulptechnieken voor noodgevallen en toelichting bij het opvoeden van pups en het verzorgen van oude honden. Aanvullend is er ook aandacht voor het uitkiezen van de juiste hond, het leven met een hond én het verantwoord fokken. Technische termen worden verklaard in een uitgebreide woordenlijst en een register vereenvoudigt het raadplegen van dit naslagwerk. Een niet onbelangrijke verdienste van Medisch handboek honden is dat met het…Lire la suite
De auteur is een bekende Engelse dierenarts; een bekende Nederlandse dierenarts heeft het boek vertaald. Het is een veelomvattend boek dat de hondeneigenaar hulp kan bieden bij de aanschaf, opvoeding en medische problemen. Aan bod komen: het uitkiezen van een puppy met tips en waarschuwingen en het belang van de omgang met een pup in de eerste weken, fokken, ziekte en kwaaltjes, natuurlijke afweer, voeding, alternatieve pijnbestrijding. Verder wordt alles wat er bij de dierenarts zou kunnen plaatsvinden, gedetailleerd beschreven en verduidelijkt door veel tekeningen en kleurenfoto’s. Niet alleen is er een register, maar voorin staat ook een alfabetische opsomming van lichaamsdelen/-functies met symptomen waarin snel een onderwerp gevonden kan worden. Een gemakkelijk leesbaar leerboek geschikt voor elke hondenbezitter. Het boek wordt afgesloten met E.H.B.O.-technieken.

À propos de Bruce Fogle

Bruce Fogle, né le 17 février 1944 à Toronto, est un vétérinaire et écrivain canadien auteur de nombreux ouvrages sur les animaux domestiques et les voyages.

Biographie

Bruce Fogle fait ses études vétérinaires au Ontario Veterinary College où il obtient son diplôme en 1970. Il part travailler à Londres la même année où il rencontrera sa femme, l'actrice britannique Julia Foster.

Bruce Fogle est un écrivain prolifique, ses thèmes de prédilection étant les soins et le dressage des chiens et chats.

Notes et références

Annexes

Articles connexes

  • Vétérinaire
  • Écrivain

Liens externes

Suggestions