Livre
Néerlandais

Katten

Bruce Fogle (auteur)
Titre
Katten
Auteur
Bruce Fogle
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Eyewitness companions : cats
Éditeur
Houten: Unieboek, 2007
320 p. : ill.
ISBN
9789047500292

Commentaires

Bijna alles wat je zou willen weten over de kat is in de vorm van korte, duidelijk geschreven en fraai geïllustreerde hoofdstukken in deze gids te vinden. Zo is er informatie over de geschiedenis van de kat, wilde katten, zwerfkatten, buitenkatten, binnenkatten, katten in godsdienst, katten in kunst en cultuur, kattengenetica, beschrijving van meer dan 70 rassen (waarvan het merendeel trouwens pas na 1950 is ontstaan), biologie, intelligentie, karakter, communucatie, het jagen zowel buiten als binnen, het samenleven met een kat, de voeding, de gezondheid en de gewoontes van de kat. Dit is eerder een naslagwerk dan een leesboek en daarom is het vakkudig opgezette register van groot belang. Tenslotte zijn er nog lijstjes van termen en met nuttige adressen voor de kattenliefhebber. Een complete gids in kleine druk.

À propos de Bruce Fogle

Bruce Fogle, né le 17 février 1944 à Toronto, est un vétérinaire et écrivain canadien auteur de nombreux ouvrages sur les animaux domestiques et les voyages.

Biographie

Bruce Fogle fait ses études vétérinaires au Ontario Veterinary College où il obtient son diplôme en 1970. Il part travailler à Londres la même année où il rencontrera sa femme, l'actrice britannique Julia Foster.

Bruce Fogle est un écrivain prolifique, ses thèmes de prédilection étant les soins et le dressage des chiens et chats.

Notes et références

Annexes

Articles connexes

  • Vétérinaire
  • Écrivain

Liens externes