Livre
Néerlandais

De nieuwe encyclopedie van de kat

Bruce Fogle (auteur)

De nieuwe encyclopedie van de kat

Sujet
Katten
Titre
De nieuwe encyclopedie van de kat
Auteur
Bruce Fogle
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Éditeur
Leeuwarden: Libre, 2004
288 p. : ill.
ISBN
90-75531-65-6

Commentaires

Dit handboek over de kat en kattenrassen belicht in hoofdstuk 1 voorouders en evolutie van de kat, in het 2e kat en mens: de kat als huiskat, katten in christendom, literatuur en kunst, in het 3e de bouw van de kat, o.a. skelet, zintuigen en voortplanting en in het 4e kattengedrag. Het 5e hoofdstuk over kattenrassen beslaat de helft van het boek en bespreekt rassen en variëteiten met steeds een algemene beschrijving van het ras, dan korte besprekingen per variëteit. Het slothoofdstuk belicht houden en verzorgen van gezonde en zieke katten. In deze vernieuwde editie* zijn o.a. enkele rassen toegevoegd, alsmede 21 paginagrote portretten van katten, en is hoofdstuk 6 herschreven. De Canadese in Londen werkende dierenarts presenteerde het tv-programma 'Pets and their People'. Dit op matglanzend papier uitgegeven, goed vertaalde en mooi geïllustreerde handboek met foto's in kleur geeft veel goede (achtergrond)informatie voor de echte kattenliefhebber, een naslagwerk om dingen in op te zoek…Lire la suite

À propos de Bruce Fogle

Bruce Fogle, né le 17 février 1944 à Toronto, est un vétérinaire et écrivain canadien auteur de nombreux ouvrages sur les animaux domestiques et les voyages.

Biographie

Bruce Fogle fait ses études vétérinaires au Ontario Veterinary College où il obtient son diplôme en 1970. Il part travailler à Londres la même année où il rencontrera sa femme, l'actrice britannique Julia Foster.

Bruce Fogle est un écrivain prolifique, ses thèmes de prédilection étant les soins et le dressage des chiens et chats.

Notes et références

Annexes

Articles connexes

  • Vétérinaire
  • Écrivain

Liens externes