Livre
Néerlandais

Mama's allerliefste

Brigitte Sidjanski (auteur), Sarah Emmanuelle Burg (dessinateur)

Mama's allerliefste

Brigitte Sidjanski (auteur), Sarah Emmanuelle Burg (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Joeri de muis is vreselijk jaloers op zijn broers en zusjes; hij denkt dat mamamuis geen aandacht voor hem heeft. Prentenboek met paginagrote, kleurige illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet supplémentaire
mama, Familie, Jaloers zijn, moeders, prentenboeken
Titre
Mama's allerliefste
Auteur
Brigitte Sidjanski
Dessinateur
Sarah Emmanuelle Burg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
MuriMaus, wer ist Mama's Liebling?
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2007
[36] p. : ill.
ISBN
9789055798735

Commentaires

Het muisje Joeri heeft een heel lieve mama en papa, en een heleboel broertjes en zusjes. Omdat Joeri nooit alleen is, vraagt hij zich af wie zijn mama nu het allerliefste vindt. Eerst denkt hij dat het de baby is, die flesjes krijgt en altijd een extra stukje kaas. Joeri probeert om net zo klein en hulpeloos te zijn als zijn babyzusje, maar dat vindt mama helemaal niet leuk. Dan probeert hij om te zijn zoals zijn grote zus, die ver weg woont. Maar als hij vertrekt, maakt dat weinig indruk op mama, dus komt hij weer terug. Als hij ziet hoe mama zijn zieke broer verzorgt, doet hij ook alsof hij ziek is. En daarna doet hij net als zijn zusje alsof hij iets kwijt is. Weeral zonder succes echter. Als hij met mama mag gaan wandelen, straalt hij van blijdschap. Ze hebben nog maar enkele passen gedaan, wanneer plots de kat tevoorschijn springt. Bliksemsnel pakt mama Joeri vast, trekt hem met zich mee en troost hem. Eindelijk begrijpt Joeri het: zijn slimme mama houdt evenveel van al haar kind…Lire la suite
Prentenboek over een muizenfamilie. Joeri is vreselijk jaloers en denkt dat mamamuis alleen maar aandacht heeft voor zijn broers en zusjes. Gelukkig vraagt mama hem om mee te gaan wandelen. De kat wil hen aanvallen, maar mama beschermt Joeri en noemt hem de liefste. Moraal van het verhaal: ze houdt van alle kinderen evenveel. De illustraties over twee bladzijden zijn vrolijk, warm en lief. De techniek is een mix van krijt en waterverf. De tekst is in de illustraties afgedrukt; het taalgebruik is eenvoudig, eigenlijk vertellen de tekeningen het verhaal. Grappig detail is het knuffeltje van muis Joeri en de speelgoedpoes op wieletjes die op bijna elke bladzijde voorkomt. Een mooi, goed verzorgd prentenboek met een herkenbaar thema: jaloezie. Vanaf ca. 3 jaar.

Mama's allerliefste

Joeri is een muisje met heel veel broertjes en zusjes. Mama heeft haar handen vol en ze heeft vanzelfsprekend meer aandacht voor de allerkleinsten. Joeri vraagt zich af wie mama's lievelingskind is. Joeri is jaloers op alle broertjes of zusjes die haar aandacht krijgen. Hij doet verwoede pogingen om ook mama's aandacht te trekken maar zonder het gewenste resultaat. Op een avond vraagt mama alleen aan hem om een eindje met z'n tweeën te gaan wandelen. Hun uitstapje wordt verstoord door de kat. Van dan af weet Joeri heel zeker dat ook hij mama's allerliefste is. Een herkenbaar verhaal voor alle jaloerse kleuters vanaf 2,5 jaar. De illustraties in pasteltinten zijn heel expressief en de muisjes hebben een hoge aaibaarheidsfactor. De gezellige chaos in een groot gezin wordt goed getroffen.