Livre
Néerlandais

Naar de bieb

Brigitte Minne (auteur), Ingrid Godon (dessinateur)
Gust vindt het niet leuk dat zijn boek over Konijn terug moet naar de bieb, totdat hij er een nieuw boek over Konijn vindt. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met surrealistische tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Extra subject
prentenboeken
Titre
Naar de bieb
Auteur
Brigitte Minne
Dessinateur
Ingrid Godon
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2013
[16] p. : ill.
ISBN
9789058383204 (hardback)

Commentaires

Een stevig kartonboekje dat kleuters leert wat de bieb is en hoe die werkt. Gust vindt het heel leuk dat mama hem een boekje voorleest. Het boek over Konijn vindt hij geweldig. Als mama het met hem naar de bieb brengt om het te ruilen voor een ander boek, huilt hij, tot hij in de prentenboekenbak nog een boek over Konijn vindt. Het boekje laat zien dat je een biebpasje moet hebben, hoe je een boek kiest, hoe de mevrouw van de bieb de uitlening registreert. En dan is er nog het grappige moment dat Gust zich verstopt heeft onder een boekenbak. De tekst is eenvoudig en beknopt. De brede tekeningen over twee pagina's tonen vooral Gust met Beer, zijn mama en de juf van de bieb tegen een achtergrond zonder details. In aanwezigheid van volwassenen is Gust erg klein getekend en mama en de biebjuf erg groot, waardoor de illustrator duidelijk het standpunt van de voorgelezen kleuter kiest. Fijn is ook dat Ingrid Godon er met enkele lijnen in slaagt de gezichten van de personages expressief te m…Lire la suite
Samen met Beer en zijn mamma 'leest' Gust een boek over een konijn. Als het uit is en terug moet naar de bieb, stribbelt hij tegen. In de bieb vindt hij een nieuw boek dat ook over konijnen gaat. De bibliotheekmedewerkster scant het boek en dan mag het mee naar huis. Plotseling zijn Gust en Beer verdwenen. Zijn mamma kan hem nergens vinden totdat Gust 'piep' zegt. Met het boek in de tas en Beer in zijn armen gaat Gust dan weer naar huis. De naïef realistische en enigszins surrealistische illustraties zijn uitgevoerd in krijt in matte gedekte tinten en beslaan steeds een dubbele pagina. De korte tekst in groot schreefloos lettertype vinden we links dan wel rechts op de pagina en wisselt van plaats. Dit vierkante, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken is opvallend qua illustraties, maar de inhoud is vrij saai en afstandelijk. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Naar de bieb

Dit kartonboekje met nogal grauwe prenten gaat over een jongetje, Gust, die graag boekjes leest. Hij gaat met mama naar de bieb. Daar moet hij zijn boekjes afgeven, dat vindt hij niet fijn. Gelukkig mag hij er ook weer nieuwe meenemen. Heel eevoudig verhaaltje, zonder opvallende momenten of herhalingen. Het heeft weinig origineels te bieden. Je kan het gebruiken om een bibliotheekbezoek met je kinderen 'voor te bereiden' of omwille van de herkenning. Voor de jongste toehoorders zijn de illustraties ook nogal grauw en weinig aantrekkelijk en is er teveel tekst. Voor oudere kinderen zouden de prenten wel kunnen, maar is het 'verhaal' dan weer nogal mager.

Suggestions