Livre
Néerlandais

De griezels

Brigitte Minne (auteur), Sanne Thijs (dessinateur)
Vier verhalen over Spookje Boe, Mie Mummie, Pier Vampier en Fred Skelet, die samen in een kasteel wonen en dikke vrienden zijn. Ze hebben veel te stellen met plaaggeest Rolf Weerwolf, die hen vaak in de maling probeert te nemen. Met veel grappige en een beetje griezelige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Griezels
Titre
De griezels
Auteur
Brigitte Minne
Dessinateur
Sanne Thijs
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019
[64] p. : ill.
ISBN
9789462914247 (hardback)

Commentaires

De Griezels: Spookje Boe, Fred Skelet, Mie Mummie en Pier Vampier, wonen in een kasteel op een eiland ergens in de zee, met vlak erboven op de maan de slechterik Rolf Weerwolf. Dit voorleesboek bevat vier griezelverhalen voor kleuters over de vier vrienden en Rolf, uitgevoerd in A4-formaat met veel kolderieke, kleurrijke illustraties. Er is een verhaal over Spookje Boe die zijn angsten moet overwinnen bij zijn eerste spooktocht, eentje over de verjaardag van Fred Skelet, die zijn vrienden lijkt te zijn vergeten, een verhaal waarin de onbetrouwbare Rolf Weerwolf een koekje van eigen deeg krijgt en in het laatste verhaal is Fred zijn pop kwijt - en daar weet Rolf alles van! Het griezelige is goed gedoseerd en aangepast aan de kleuterleeftijd. Alle figuren hebben iets kinderlijks en vertederends, zelfs ‘slechterik’ Rolf. De tekst is uitgebalanceerd, heeft veel spreektaal met af en toe een typisch Vlaamse uitdrukking. De levendige illustraties zijn grotendeels in lichtpaars, grijs, groen…Lire la suite

De griezels

Spookje Boe, Fred Skelet, Pier Vampier, Mie Mummie en Rolf Weerwolf zijn de griezels van dienst. De eerste vier kunnen het goed met elkaar vinden, de laatste van het gezelschap is de lastigaard. In vier eerder voorspelbare verhaaltjes komen herkenbare thema’s aan bod voor jonge kleuters.Spookje Boe is in verhaal 1 zelf te bang om te spoken, zijn griezelvrienden leren het hem waardoor zijn zelfvertrouwen groeit.

Fred Skelet is in verhaal 2 ontgoocheld omdat zijn vrienden zijn verjaardag blijkbaar vergeten zijn, maar niets is minder waar.

In verhaal 3 daagt Rolf Weerwolf de vier anderen uit om zo te weten te komen wie er van hen het geweldigst is. De winnaar krijgt een zeepkist. Maar omdat Weerwolf geen winnaar kan kiezen, wordt er tot groot ongenoegen van de rest geen prijs uitgereikt. Samen bouwen ze dan zelf een zeepkist.

In verhaal 4 wordt Fred Skelet getroost en opgemonterd omdat zijn knuffel verdwenen is. Dader Weerwolf krijgt…Lire la suite