Livre
Néerlandais

Je buik de baas!

Brigitte Bosman (auteur), Gabrielle Frijns (auteur), Hiky Helmantel (dessinateur)
Lucas is te dik. Hij voelt zich hierdoor niet lekker en wil afvallen. Prentvertelling met praktische tips voor begeleiders over overgewicht. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Overgewicht
Titre
Je buik de baas!
Auteur
Brigitte Bosman Gabrielle Frijns
Dessinateur
Hiky Helmantel
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007
[27] p. : ill.
ISBN
9789044807950

Commentaires

Lucas is te dik. Zijn vriendinnetje Fleur rent véél sneller dan hij en met gym wordt hij als laatste gekozen. Wanneer zijn konijn door een groot gat in het tuinhek ontsnapt, gaat Lucas achter hem aan. Tot zijn schrik raakt Lucas met zijn buik bekneld in het gat. Dat is voor hem de druppel: hij wil van die dikke buik af. Samen met Fleur vraagt hij aan zijn moeder of zij hem helpen wil. De vijf- tot tienregelige teksten in dit prentenboek zijn gedrukt in een duidelijke schreefloze letter. Ze zijn afgedrukt onder de grote, kleurijke tekeningen met o.a. krijt. Die tekeningen vertellen bijna evenveel als het verhaal in tekst. Het boek is van didactische aard en bedoeld om het probleem bespreekbaar te maken. Daarnaast is het gewoon een leuk verhaal, ook geschikt voor kinderen die niet te dik zijn. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar. Achter in het boek is een bijsluiter te vinden voor de ouders, leerkrachten en opvoeders. Hierin wordt, deels aan de binnenzijde van het omslag, informatie gegeven om o…Lire la suite

Je buik de baas

Lucas houdt van lekkere dingen en niet zo van sporten. In de turnles wordt bij dan ook steevast als laatste gekozen. Op een dag ontsnapt Lucas’ konijn door een gat in het hek. Wanneer Lucas even later vast komt te zitten in dat hek, snapt hij dat het zo niet verder kan. Hij moet afvallen. Met de steun van zijn vriendinnetje en zijn mama, wil hij zijn buik de baas worden. ‘Je buik de baas’ is een pedagogisch boekje in de reeks ‘Bij de hand’ over te dik zijn. Het is geen taalkundig pareltje met zinnen om van te genieten, maar een eenvoudig verhaal met een boodschap. De kleurrijke, vrij herkenbare prenten zitten volledig in diezelfde sfeer. Naast het verhaal bevat het boek ook nog tips voor ouders en opvoeders i.v.m. gezond eten en een gezond gewicht.

Suggestions