Livre
Néerlandais

De grillpan : lekker kookgemak

Brigid Treloar (auteur)

De grillpan : lekker kookgemak

De grillpan laat je met simpele recepten vol fantastische smaken zien hoe je op een makkelijke en efficiënte manier verrukkelijk en gezonde maaltijden maakt.
Extra subject
Grillen ; Grillpan
Titre
De grillpan : lekker kookgemak
Auteur
Brigid Treloar
Langue
Néerlandais
Éditeur
Zwolle: Good Cook, 2006
95 p. : ill.
Note
Vert. uit het Engels
ISBN
90-7319-137-8

Commentaires


Treloar, Brigid
De grillpan : lekker kookgemak
Dit is het derde boekje in een reeks waarin eerder al de rijstkoker en de snelkookpan verschenen zijn. Auteur Brigid Treloar is een stiliste en kooklerares die al een aantal kookboeken op haar naam heeft staan.
Dit grillboek opent met degelijke informatie en suggesties voor de aanschaf en het gebruik van de grillpan. De verschillende soorten grillpannen worden in beeld gebracht en uitgebreid besproken. In een tabel is een overzicht opgenomen van griltijden voor alle soorten vlees, voor vis en voor groenten. Het receptenaanbod is onderverdeeld in vijf hoofdstukken, waarvan kiprecepten de spits af bijten, met slaatjes, pizetta's en recepten met veel oosterse ingrediënten. Bij de visrecepten staan naast enkele salades ook recepten voor gegrilde vis of schaaldieren, voor hapjes en voorgerechten en er zijn ook allerlei gekruide gegrilde vissoorten. Vervolgens komt een reeks recepten met runds-, varkens- of lamsvlee…Lire la suite
Een uitstekende dosis basisinformatie m.b.t. de praktische/technische aspecten van grilleren met de grillpan in de eigen keuken, de aanschaf ervan, accessoires enz. leidt het receptengedeelte op een zeer duidelijke en goed afgeronde wijze in. De receptuur is gebaseerd op een vrij afwisselend aantal hoofd ingrediënten als: kip, zeebanket, diverse soorten vlees, groente, fruit en zoete gerechten. Naast enige beknoptere ingrediëntenlijsten, zijn de meeste gerechten samengesteld uit een relatief uitgebreid ingrediëntenassortiment. Hoewel de ingrediënten in goede harmonie gecombineerd zijn, ademt het receptengedeelte een wat 'algemene' sfeer en is dus weinig spannend en weinig verrassend. Voor iederen die geen ervaring heeft met grilleren in een grillpan, kan dit boekje in eerste aanzet voldoende en goed oefenmateriaal bieden, maar gaandeweg zal er een grotere en andere behoefte ontstaan ten aanzien van keuzemateriaal voor grillrecepten. Geïllustreerd met kleurenfoto's. Met register.