Livre
Néerlandais

Baby Aapje, privé-detective

Brian Selznick (auteur), David Serlin (auteur), Mascha De Vries (traducteur)
Baby Aapje ziet er schattig uit, maar is een serieuze privédetective. Hij lost diefstallen op voor een operazangeres, een pizzabakker, een clown en een astronaut. Zal hij ook die onbekende dame kunnen helpen haar baby te vinden? Verhaal met gedetailleerde, grijze potloodtekeningen en weinig tekst. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titre
Baby Aapje, privé-detective / geschreven door Brian Selznick en David Serlin ; tekeningen van Brian Selznick
Auteur
Brian Selznick David Serlin
Traducteur
Mascha De Vries
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Baby monkey, private eye
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2019
191 p. : ill.
ISBN
9789047626435 (hardback)

Commentaires

‘Hij is een baby. Hij is een aapje. Hij heeft een baan...’. Dit bijzondere boekje gaat over een schattig aapje dat diefstallen oplost. Hij werkt vanuit zijn kantoor waar steeds een vreemd personage binnenkomt, dat hem om hulp vraagt. In het eerste hoofdstuk is dat een operazangeres, in het tweede een pizzabakker, dan volgen nog een clown, een astronaut en een onbekende dame. De stappen herhalen zich steeds: Baby Aapje gaat op zoek naar sporen, maakt aantekeningen, eet een snack en trekt zijn broek aan. Dan gaat hij op pad en heeft hij al snel de mysteries opgelost. Het laatste hoofdstuk met de onbekende dame eindigt verrassend. Er is weinig tekst (soms alleen een woord op een hele pagina, in grote schreefletters), het verhaal wordt vooral verteld door de gedetailleerde, paginavullende grijze potloodtekeningen. Achterin een humoristische index en een beschrijving van de afgebeelde voorwerpen in het kantoor van Aapje. Het boek is ongewoon dik en heeft een handzaam formaat. Brian Selznic…Lire la suite

À propos de Brian Selznick

Brian Selznick, né le 14 juillet 1966 à East Brunswick dans le New Jersey, est un écrivain américain pour enfants, auteur notamment de L'Invention de Hugo Cabret (2007) pour lequel il a reçu la médaille Caldecott. Diplômé de l'école de design de Rhode Island, il commence à travailler dans une librairie pour vendre des livres pour enfants. En 2013, il remporte le prix Sorcières dans la catégorie roman junior pour Black Out, publié chez Bayard Jeunesse. En 2017, il reçoit le prix Inkpot pour l'ensemble de son œuvre.

Biographie

Œuvres

Romans