Het verhaal van Jackie Robinson (1919-1972), de eerste Afro-Amerikaan die in de Major League Baseball speelde.
Sujet
Honkbal
Titre
42
Directeur
Brian Helgeland
Compositeur
Mark Isham
Acteur
Chadwick Boseman 1976-2020 Harrison Ford
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Home Video, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
123 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Portugees, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888154076

Commentaires

Een sportbiografie van Brian Helgeland (A knights tale; Payback) met in de hoofdrollen de relatief onbekende Chadwick Boseman en oude rot Harrison Ford. De film vertelt het verhaal van Jackie Robinson (1919-1972), de eerste zwarte honkballer die in de Major League Baseball speelt, het hoogste professionele honkbalniveau in Noord-Amerika. In 1947 krijgt hij een contract bij de Brooklyn Dodgers, de beroemde honkbalclub die dan nog in New York is gevestigd, waarmee eigenaar Branch Rickey de ongeschreven regel breekt dat zwarten niet aangenomen worden. Zowel Robinson als Rickey krijgen te maken met zeer vijandige reacties. Om Robinson te eren wordt in de VS jaarlijks de 'Jackie Robinson Day' gehouden. Scott Foundas (Variety, i) is kritisch. Hij zegt dat Boseman en Ford het beste maken van hun rol, maar dat de film teveel de formule van heldenverering volgt, met clichématige helden en schurken en met te weinig menselijk drama.

À propos de Brian Helgeland

Brian Helgeland est un réalisateur et scénariste américain, né le 17 janvier 1961 à Providence (Rhode Island).

Biographie

Brian Helgeland nait à Providence dans le Rhode Island de parents norvégiens, Aud-Karin et Thomas Helgeland. Il grandit notamment à New Bedford dans le Massachusetts. Il sort diplômé en anglais de l'Université du Massachusetts de Dartmouth. Il travaille ensuite avec son père, pêcheur de Pectinidae (coquille Saint-Jacques et autres pétoncles). Après un hiver glacial en 1985, il décide d'arrêter la pêche et souhaite se lancer dans une carrière cinématographique. Il parvient à intégrer l'université Loyola Marymount à Los Angeles,,,.

Grâce à son agent, Brian Helgeland obtient un rendez-vo…En lire plus sur Wikipedia