Livre
Néerlandais

Fabelhaven

Brandon Mull (auteur), Sandra Van de Ven (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Kendra (13) en Seth (11) gaan bij hun opa en oma logeren op een groot landgoed. Ze mogen niet in het bos en in de schuur komen. Waarom doet opa zo geheimzinnig? Vanaf ca. 10 jaar.
Extra subject
sprookjesfiguren, fantasy
Titre
Fabelhaven
Auteur
Brandon Mull
Traducteur
Sandra Van de Ven
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fablehaven
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2010
268 p. : ill.
ISBN
9789022553503 (paperback)

Commentaires

Lezers van fantasy zijn nergens meer veilig. Terwijl Harry Potter ons al vertelde dat tovenaars werkelijk bestaan en we door Percy Jackson opnieuw kennis konden maken met de Griekse goden, komen we er via Kendra en haar jongere broertje Seth achter dat alle fabeldieren ook nog onder ons zijn. Elfjes, trollen en zelfs een golem passeren de revue in Fabelhaven van Brandon Mull.
Hoewel vergelijkingen met vroegere series misschien niet helemaal eerlijk zijn, is de verleiding wel erg groot. Net als Harry en Percy worden ook Kendra en Seth plots in een compleet nieuwe wereld gestort, wanneer ze erachter komen dat hun opa en oma Sorenson de opzichters zijn van het magische reservaat Fabelhaven, waar allerlei fabelwezens hun toevlucht kunnen zoeken, nu er geen plaats meer voor hen is in de gewone wereld. Het begint allemaal onschuldig met de elfjes die in de tuin rondfladderen, maar al snel blijkt dat er ook heel wat duistere wezens door Fabelhaven rondzwerven. Net als bij Harry en …Lire la suite
Kendra (13) en Seth (11) gaan bij hun opa en oma logeren, omdat hun ouders op vakantie gaan. Ze wonen op een groot landgoed. Oma is er niet, maar opa heeft een paar strenge regels: niet in het bos en in de schuur komen! Opa geeft Kendra drie sleutels die op iets op de speelzolder passen. Met de sleuteltjes die ze uiteindelijk vindt, opent ze een boek met een slot erop. Daarin staat de boodschap 'drink van de melk'. Hiermee wordt de melk bedoeld die een vriend van opa voor de insecten in de tuin zet. Als de kinderen van de melk drinken, gaat er een wereld voor ze open. Seth is een erg ondernemende jongen. Hij is nieuwsgierig en luistert slecht. Kendra is veel rustiger en verstandiger. Ze kibbelen heel realistisch. Het verhaal is goed opgebouwd en in een mooie stijl geschreven. Het taalgebruik is niet eenvoudig, wat het geheel ten goede komt. Bij elk van de getitelde hoofdstukken staat een kleine silhouet van een elfje. Verder enkele paginagrote, te donkere zwart-witillustraties die wei…Lire la suite

À propos de Brandon Mull

CC BY 3.0 - Image by Nihonjoe

Brandon Mull, né le 8 novembre 1974, est un auteur américain de fantasy et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Brandon Mull est surtout connu comme auteur de la série fantastique Fablehaven, qui est un best-seller du New York Times. Mull a écrit aussi Le Mystère des bonbons magiques. Comme de nombreux jeunes lecteurs s’intéressent à ses livres, Brandon Mull parcourt le pays pour parler aux étudiants, avec ce message : « l'imagination peut vous emmener loin ». Dans une interview, Brandon Mull a dit :

« J'ai essayé de réussir une carrière dans l’écriture, j’y ai rêvé depuis le lycée et je m’y suis mis sérieusement depuis l’université, il y a donc déjà pas mal d'années. »

Un jour comme les autres, Brandon a dit : « Mes fans passent avant tout pour moi, j…En lire plus sur Wikipedia