Livre
Néerlandais

Het eeuwig jongenshart : dagboeken van Bram Vermeulen

Bram Vermeulen (auteur), Just Enschedé (compilateur), Ernst Jansz (auteur de l'introduction)
Een keuze uit het dagboek dat Bram Vermeulen schreef vanaf 1984 tot aan zijn dood in 2004, waarbij de nadruk ligt op zijn werk.
Titre
Het eeuwig jongenshart : dagboeken van Bram Vermeulen
Auteur
Bram Vermeulen 1946-2004
Compilateur
Just Enschedé
Auteur de l'introduction
Ernst Jansz
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, © 2021
478 p.
ISBN
9789038811024 (paperback)

Commentaires

Toen Bram Vermeulen in 1984 in een dip zat, omdat hij uit Neerlands Hoop was gezet en zijn huwelijk was gestrand, werd hij verliefd op Shireen Stroker. Ze besloten samen een dagboek bij te houden en Bram Vermeulen heeft dat volgehouden tot zijn dood in 2004. Hij schreef in steeds hetzelfde formaat boekje en vulde er 67. Omdat het vooral over het werk van Vermeulen gaat, liedjes schrijven, optreden, platen maken en reizen, is de keuze die oud-manager van Neerlands Hoop Just Enschedé deed, gebaseerd op de programma’s die Vermeulen maakte. Hij worstelde met zijn (gebrek aan) erkenning, die in België groter was dan in Nederland. Uiteindelijk werd hij ook daar gewaardeerd. Uit de dagboeken blijkt zijn haat tegen Freek (en Hella) de Jonge en zijn liefde voor Shireen. De teksten bestaan niet uit vloeiende zinnen, het zijn meer waarnemingen die staccato zijn opgeschreven. Toch geeft het boek een mooi beeld van een bijzondere artiest. Het boek bevat tekeningetjes uit het dagboek en 8 pagina’s …Lire la suite

À propos de Bram Vermeulen

Gerrit Abraham (Bram) Vermeulen, né à La Haye (Pays-Bas) le 13 octobre 1946 et mort à San Dalmazio en Toscane (Italie) le 4 septembre 2004, est un chanteur, compositeur, comédien, peintre et volleyeur néerlandais.

Biographie

Récompenses et distinctions

Notes et références

Vie privée

Il fut marié avec l'actrice Shireen Strooker.

Liens externes