Livre
Néerlandais

Een sluier van speren

Bradley P. Beaulieu (auteur), Richard Heufkens (traducteur)
Een strijdlustige jonge vrouw die opgroeide in een woestijnstad, wil wraak nemen op de onsterfelijke en cynische machthebbers, omdat zij haar haar moeder hebben vermoord.
Titre
Een sluier van speren
Auteur
Bradley P. Beaulieu
Traducteur
Richard Heufkens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A veil of spears
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
606 p. : ill.
ISBN
9789024583515 (paperback)

Commentaires

In de woestijnstad Sharakhai regeren al eeuwenlang twaalf onsterfelijke koningen, ieder met hun eigen stam. Op een legendarische nacht, Beth Zha’ir, kwamen ze aan de macht. Die nacht wordt elk jaar herdacht, waarbij zombies (asirim) uit het woestijnzand naar de stad komen. In de eerste twee delen 'Het lied van het gebroken zand'* ontdekte de jonge vrouw Ceda geheimen rondom de koningen en verwierf ze een revolutionaire reputatie als ‘de Witte Wolf’. Waarom zij onsterfelijk lijken, hun band met de goden en waarom ze het bestaan van een dertiende stam verzwijgen. Ceda sluit zich in dit derde deel aan bij een revolutionaire groep, de Maanloze Horde en ontdekt het verband tussen die groep, de dertiende stam en de zombies. Ceda’s doel is het doden van alle koningen en ook nu weet ze er een uit te schakelen. Ze levert strijd met een aantal gemene demonen. De serie staat bol van geheimen, verrassende plotwendingen en personages. De auteur houdt alle verhaallijnen strak in de hand en maakt er…Lire la suite

À propos de Bradley P. Beaulieu

Bradley P. Beaulieu, né le 13 septembre 1968 à Kenosha dans le Wisconsin, est un auteur américain de fantasy et de science-fiction.

Biographie

Bradley P. Beaulieu est né le 13 septembre 1968 Kenosha dans le Wisconsin où il a passé presque toute sa vie (il a passé cinq ans en Californie).

Il a commencé à écrire à l'université, mais a fini par laisser la vie se mettre entre lui et sa passion. C'est en 2000 que l'envie d'écrire est revenue, plus forte, et il décide dès lors de se consacrer au métier d'écrivain.

Ses romans sont publiés dans plus de douze pays et dans au moins six langues.

Il anime des conférences sur le métier d'écrivain et aide de jeunes auteurs à créer leur propre univers.

En lire plus sur Wikipedia