Livre
Néerlandais

De twaalf koningen van Sharakhai

Bradley P. Beaulieu (auteur), Richard Heufkens (traducteur)
Een jonge vrouw die opgroeit in een woestijnstad, wil wraak nemen op de machthebbers die ooit haar moeder vermoordden.
Extra subject
fantasy
Titre
De twaalf koningen van Sharakhai
Auteur
Bradley P. Beaulieu
Traducteur
Richard Heufkens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Twelve kings in Sharakhai
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
606 p. : ill.
ISBN
9789024575039 (paperback)

Commentaires

In dit eerste deel van de fantasyreeks ‘Het lied van het gebroken zand’ maken we kennis met de woestijnstad Sharakhai die al eeuwenlang wordt geregeerd door twaalf onsterfelijke koningen. Ze blijven op de achtergrond en niemand weet hoe ze ooit – op een legendarische nacht – aan de macht zijn gekomen. Die nacht wordt elk jaar 'gevierd' en heet Beth Zha'ir. Dan komen ondode, misvormde mensen ('asirim') uit het woestijnzand naar de stad om mensen te offeren. Op een van die nachten is ooit de moeder van hoofdpersoon Çeda gedood door de koningen. De jonge vrouw wil wraak nemen, maar hoe? Ze komt uit de sloppenwijken en groeit samen met haar vriend Emre op, die nu haar enige familie is. Çeda wordt een gladiator die zich verkleedt als 'witte wolf'. Van de eigenaar van de arena krijgt ze geheime opdrachten. Tijdens een van die nachten ontdekt ze een geheim dat haar op het spoor brengt van de koningen en in contact brengt met de rebellen. In het eerste deel wordt erg veel uitgelegd, maar er w…Lire la suite

À propos de Bradley P. Beaulieu

Bradley P. Beaulieu, né le 13 septembre 1968 à Kenosha dans le Wisconsin, est un auteur américain de fantasy et de science-fiction.

Biographie

Bradley P. Beaulieu est né le 13 septembre 1968 Kenosha dans le Wisconsin où il a passé presque toute sa vie (il a passé cinq ans en Californie).

Il a commencé à écrire à l'université, mais a fini par laisser la vie se mettre entre lui et sa passion. C'est en 2000 que l'envie d'écrire est revenue, plus forte, et il décide dès lors de se consacrer au métier d'écrivain.

Ses romans sont publiés dans plus de douze pays et dans au moins six langues.

Il anime des conférences sur le métier d'écrivain et aide de jeunes auteurs à créer leur propre univers.

En lire plus sur Wikipedia