Als in het hele land bizarre moorden worden gepleegd en een man op de radio zijn naam hoort, weet hij dat hij met zijn gezin moet vluchten.
Titre
Vlucht
Auteur
Blake Crouch
Traducteur
Ireen Niessen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Run
Éditeur
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2018
303 p.
ISBN
9789045212609 (paperback)

Commentaires

Van de ene dag op de andere bestaat de Amerikaanse bevolking uit twee groepen: moordenaars en hun potentiële slachtoffers. Jack en zijn gezin horen bij de laatste groep en vluchten weg. Het kernwoord van deze roman: spannend! De personages zijn geloofwaardige, doorsnee mensen zonder uitzonderlijke talenten of speciale vaardigheden. Dat maakt hen ongelofelijk authentiek, wat zorgt voor een grote betrokkenheid van de lezer. Hoewel de insteek van het verhaal zeker niet nieuw is, zorgt de uitstekende, verfrissende uitwerking ervoor dat je dat met plezier vergeet. Opgelet, de eerste drie pagina’s lezen warrig mysterieus en lijken misplaatst tot je bij het einde komt. Deze pagina's zijn geen indicatie voor de rest van het verhaal. De auteur (1978) schreef onder meer 'Dark matter' (2015) en de 'Wayward Pines'-serie. Absoluut een aanrader voor fans van 'The Walking Dead' die een meer realistische insteek van dat soort verhalen wensen.

À propos de Blake Crouch

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Blake Crouch, né le 15 octobre 1978 à Statesville en Caroline du Nord, est un romancier américain de science-fiction, d'horreur et de thrillers.

Biographie

Œuvres

Série Wayward Pines

  1. Wayward Pines - Livre 1, J'ai lu, 2015 ((en) Pines, Thomas & Mercer, 2012), trad. Patrick Imbert, 285 p. (ISBN 978-2-290-07771-9)
  2. En lire plus sur Wikipedia