Een detective ontdekt dat een neurowetenschapper een technologie heeft ontwikkeld die het mogelijk maakt herinneringen opnieuw te beleven en te veranderen.
Titre
Reset
Auteur
Blake Crouch
Traducteur
Caspar Wijers Henk Moerdijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Recursion
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, © 2019
351 p.
ISBN
9789044355826 (paperback)

Commentaires

Neurowetenschapper Smith wil haar dementerende moeder helpen door een stoel uit te vinden die het mogelijk maakt verloren herinneringen terug op te roepen. Haar experiment wordt overgenomen door een ex-collega die het nog veel grootser ziet. Detective Sutton doet onderzoek naar de zelfmoord van een vrouw die getroffen werd door het False Memory Syndrome waarbij iemand psychisch terugkeert in de tijd om gebeurtenissen te herleven. Ook Sutton wordt gebruikt als proefkonijn en kan in het verleden de dood van zijn dochter vermijden maar twijfelt aan de noodzaak van het experiment. De negatieve gevolgen van de stoel overheersen de positieve, de negatieve herinneringen verdringen de positieve. Smith en Sutton willen het hoe langer hoe gevaarlijker experiment stoppen. Deze zeer intelligente thriller sci-fi roman draait rond twee hoofdpersonages van vlees en bloed en doet op een dieper niveau nadenken over werkelijkheid en schijn en stelt zo een ethisch dilemma. De roman leest niet gemakkelij…Lire la suite

À propos de Blake Crouch

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Blake Crouch, né le 15 octobre 1978 à Statesville en Caroline du Nord, est un romancier américain de science-fiction, d'horreur et de thrillers.

Biographie

Œuvres

Série Wayward Pines

  1. Wayward Pines - Livre 1, J'ai lu, 2015 ((en) Pines, Thomas & Mercer, 2012), trad. Patrick Imbert, 285 p. (ISBN 978-2-290-07771-9)
  2. Wayward Pines - Livre 2En lire plus sur Wikipedia