Livre
Néerlandais

Het allerlaatste puzzelstukje

Bies Van Ede (auteur), Kees de Boer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Ruben voelt zich erg eenzaam omdat zijn ouders door hun drukke werk geen tijd voor hem hebben; bij zijn overgrootmoeder vindt hij de liefde en aandacht die hij zoekt. Vanaf ca. 9 jaar.
Niveau de lecture
AVI 8
Titre
Het allerlaatste puzzelstukje / Bies van Ede ; met tek. van Kees de Boer
Auteur
Bies Van Ede
Dessinateur
Kees de Boer
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Het leven van Ruben
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2004
91 p. : ill.
ISBN
90-276-7745-X

Commentaires

Ruben voelt zich erg eenzaam omdat zijn ouders vanwege hun drukke werk geen tijd voor hem hebben. Bij zijn overgrootmoeder vindt hij de liefde en aandacht die hij zoekt. Hij ontdekt dat in haar tuinhuisje een zwerver woont waar zijn oma kennelijk geen weet van heeft. Hij sluit vriendschap en samen helpen ze oma als zij door een val in het ziekenhuis terecht komt. Gelukkig komt het ook weer goed met zijn ouders nadat een zusje is geboren. Aardig verhaal dat goed de haast binnen het moderne gezin weergeeft en daardoor zeker herkenbaar is voor de doelgroep. Het taalgebruik is eenvoudig en de verhaallijn met korte hoofdstukken heeft voldoende spannende momenten om te blijven boeien. Met enkele zwartwitillustraties. Dit boek verschijnt in de serie Het leven van... waarin de dagelijkse beslommeringen van een kind centraal staan. Op de voorkaft van het aantrekkelijk uitgevoerde boekje fietst Ruben verdrietig naar oma. Vanaf ca. 9 jaar.

Het allerlaatste puzzelstukje

Met twee workaholics in huis, voelt Ruben zich aan zijn lot overgelaten; niemand heeft tijd voor hem, niemand kijkt naar hem om. En hoewel zijn ouders voor hem al geen tijd meer hebben, komt er nog een klein zusje bij! Ruben overweegt ernstig om van huis weg te lopen, totdat zijn overgrootmoeder hem leert dat juist hij, Ruben, het belangrijkste puzzelstukje van de puzzel is. Alle boeken uit de serie ‘Het leven van…’ zijn specifiek geschreven met als doel aan te sluiten bij de leefwereld van negen- à tienjarigen. Ieder kind zou zich in één van de boekjes wel in het hoofdpersonage moeten kunnen terugvinden. De thema’s in de boekjes zijn dan ook zeer uiteenlopend. Handig is dat op de achterflap van elk boekje zowel de leeservaring en het AVI-niveau, als het thema staan vermeld. De verhaallijn is steeds vrij simpel, klassiek en met een happy end, de woordenschat is eenvoudig en de zwart-witillustraties zijn sober. Dit zijn geen boeken om van te genieten, maar boekjes om het lezen in te oe…Lire la suite

Suggestions