Livre
Néerlandais

De Klugt-code

Bies Van Ede (auteur), Yolanda Eveleens (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Thijs vindt in de winkel van zijn vader een aantal oude schriften waarin hij een geheimzinnige computercode ontdekt. Helaas komen vijanden hem op het spoor. AVI-M6. Vanaf ca. 9 jaar.
Niveau de lecture
AVI 9, AVI M6
Titre
De Klugt-code
Auteur
Bies Van Ede
Dessinateur
Yolanda Eveleens
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2007
88 p. : ill.
ISBN
9789027674685 (hardback)

Commentaires

Thijs' vader heeft een weggeefwinkel. In deze winkel ontdekt Thijs, een wel erg bijdehandse jonge kerel, enkele schriften met een code. Eerder toevallig komt hij in contact met meneer Klugt, de man die de wel erg lijvige geheime code vijftig jaar geleden ontwikkelde, toen hij nog werkte voor de geheime politie. De methode was echter onbruikbaar, omdat je er destijds een computer voor nodig had zo groot als een huiskamer. Met de hedendaagse computers zou deze code echter misschien wel bruikbaar zijn, en dat brengt Thijs op een idee.

Samen met ene meneer Cas Arts besluiten ze om de code te actualiseren, om zo het beste antivirus- en antispamprogramma te ontwikkelen. In de winkel praat Thijs zijn mond voorbij en daardoor gebeuren er plots wel erg veel toevalligheden: ze worden bedreigd, de belastingsdienst wordt op zijn vaders winkel afgestuurd en die wordt meteen verzegeld, Meneer Arts' huis brandt af en Thijs ontsnapt nipt aan een ongeval. In paniek besluit Thijs alles van de c…Lire la suite
De vader van Thijs heeft een 'weggeefwinkel', omdat hij tegen de consumptiemaatschappij is. In deze winkel vindt Thijs een stapel oude schriften met een geheime code, die ooit door de bejaarde meneer Van der Klugt is bedacht. Thijs weet dat hij met de code een waterdicht antispam- en antivirusprogramma kan bouwen, maar helaas komen vijanden zijn plannen op het spoor. Dit spannende verhaal is met vaart in de tegenwoordige tijd geschreven; korte, eenvoudige zinnen met veel dialoog, AVI-M6. In enkele, cursief gedrukte passages worden de gevaarlijkste gebeurtenissen geëvalueerd terwijl paginagrote zwart-witte pentekeningen het verhaal uitbeelden. Het slot van de geschiedenis is misschien niet echt bevredigend, maar wel heel verrassend. Eigentijds verhaal voor liefhebbers van geheimen en spanning. Deel uit de reeks 'Boekenbende'. Vanaf ca. 9 jaar.

De Klugt-code

Zwijsen is gekend om zijn taalmethodes en zijn goede leesboeken. De reeks ‘Boekbende’ is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de noden van de jonge lezer. Na het aanvankelijk lezen is het immers belangrijk dat het kind veel leest. Daardoor zal het ook steeds beter gaan lezen. De boeken uit deze reeks zijn wat dikker en volgen de leesontwikkeling van kinderen stap voor stap. Ze volgen de huidige AVI-indeling die door het Cito is opgesteld. Boekbende gaat er prat op om spannende boeken te bieden en dat in verschillende leeftijdscategorieën. Daarenboven sluiten ze aan op de technische leesontwikkeling van kinderen. Zo krijgen ze alle kansen om goede lezers te worden. De lay-out is rustig en overzichtelijk. De bladspiegel wordt regelmatig doorbroken door een passende illustratie. Cover en inhoud sluiten goed aan bij de leefwereld van de lezers. Thijs' vader heeft een winkel. Het is een weggeefwinkel: je kan er zonder geld iets kopen. Ze hebben het behoorlijk druk. Veel mensen komen spul…Lire la suite