DVD
Anglais

Dr. Dolittle

Betty Thomas (directeur), Hugh Lofting (antécédent bibliographique), Richard Gibbs (compositeur)
Komedie waarin een succesvolle arts niet alleen met mensen maar ook met dieren kan praten
Titre
Dr. Dolittle
Directeur
Betty Thomas
Antécédent bibliographique
Hugh Lofting
Compositeur
Richard Gibbs
Acteur
Eddie Murphy
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2001
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1998
Durée
ca. 82 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Frans, Grieks
EAN
8712626003366

Commentaires

Amerikaanse filmbewerking van Hugh Loftings Dr. Dolittle Stories, gemaakt in 1998 onder regie van Betty Thomas. In de hoofdrol van deze komedie speelt Eddie Murphy een succescolle arts die niet alleen met mensen maar ook met dieren kan praten. Verder met Ossie Davis, Oliver Platt, Jeffrey Tambor, Raven Simone. Ronald Ockhuysen (Volkskrant): 'Regisseur Betty Thomas vertelt in rap tempo het verhaal van de arts die zijn leven ziet kantelen nadat hij hoort hoe een hond hem uitscheldt voor zoiets als een eikel. Haar stijl - voorwaarts mars! - laat niks aan de verbeelding over. (...) Eddy Murphy wentelt zich tevreden in die tergende eenvoud.' Jann Ruyters (Trouw): 'Deze Dr. Dolittle is gebouwd op onderbroekenlol (...) en voorspelbaar sentimenteel.' De dvd bevat geen bijzondere extra's.

À propos de Betty Thomas

CC BY 2.0 - Image by Alan Light

Betty Thomas est une actrice, productrice et réalisatrice américaine, née le 27 juillet 1948 à Saint-Louis, dans le Missouri aux États-Unis.

Filmographie

Comme actrice

  • 1976 : Tunnel Vision (en) de Neal Israel et Bradley R. Swirnoff : Bridgit Bert Richards
  • 1976 : Jackson County Jail : Waitress
  • 1976 : The Last Affair
  • 1976 : Chesty Anderson, USN : Party girl #1
  • 1977 : Dog and Cat (en) (TV) : Waitress
  • 1978 : Outside Chance (TV) : Katherine
  • 1980 : La Grosse Magouille (Used Cars) : Bunny
  • En lire plus sur Wikipedia