DVD
Anglais

Alvin and the Chipmunks 2

Betty Thomas (directeur), David Newman (compositeur)
Public cible:
3-5 ans et plus, 6-8 ans et plus
Genre:
De drie eekhoorntjes Alvin, Simon en Theodoor gaan weer naar school. Ze doen mee aan een wedstrijd en ontmoeten de meisjesband The Chipettes. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet supplémentaire
animatiefilms
Titre
Alvin and the Chipmunks 2
Directeur
Betty Thomas
Compositeur
David Newman 1954- (US I)
Titre uniforme
Alvin and the Chipmunks : the Squeakquel
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2010
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2009
Durée
ca. 88 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Combinatie speelfilm en animatiefilm
EAN
8712626044239

Commentaires

De sequel ofwel Squeakquel op de film 'Alvin and the Chipmunks' uit 2007. De drie brutale eekhoorntjes met hoge stemmetjes zijn als karakters bedacht in 1958 en werden vervolgens de hoofdpersonen in een tekenfilmserie (1983-1990). In deze tweede live-action-speelfilm van regisseur Betty Thomas gaan de drie computergeanimeerde eekhoorns weer naar school, maar daar dreigen de muzieklessen te verdwijnen. Om geld in te zamelen doen ze mee aan een talentenjacht waar ze concurrentie krijgen van drie mooie vrouwelijke eekhoorns, de Chipettes. Floortje Smit (Volkskrant 23-1-2’09) vindt het verhaal van a tot z voorspelbaar en de herhaaldelijke sing-offs al helemaal een slecht idee. De eekhoorns noemt ze ‘niet baanbrekend, maar best schattig’. Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 23-12-’09): ‘(…) een verhaaltje over goed en kwaad, vriendschap en verantwoordelijkheid, gemixt met heel veel eekhoorntjesmuziek. Hoogdravend is het niet, maar de dieren zorgen wel voor geestige momenten en de famili…Lire la suite

À propos de Betty Thomas

CC BY 2.0 - Image by Alan Light

Betty Thomas est une actrice, productrice et réalisatrice américaine, née le 27 juillet 1948 à Saint-Louis, dans le Missouri aux États-Unis.

Filmographie

Comme actrice

  • 1976 : Tunnel Vision (en) de Neal Israel et Bradley R. Swirnoff : Bridgit Bert Richards
  • 1976 : Jackson County Jail : Waitress
  • 1976 : The Last Affair
  • 1976 : Chesty Anderson, USN : Party girl #1
  • 1977 : Dog and Cat (en) (TV) : Waitress
  • 1978 : Outside Chance (TV) : Katherine
  • 1980 : La Grosse Magouille (Used Cars) : Bunny
  • En lire plus sur Wikipedia