Livre
Néerlandais

Swinging Christmas

Benjamin Lacombe (auteur), Olivia Ruiz (antécédent bibliographique)
In de dagen voor Kerstmis ontmoet Robin de oude Bernard. Bernard laat Robin jazzmuziek horen en leert hem wat leesplezier is. Groot vierkant prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en cd met vijf jazznummers. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Swinging Christmas
Auteur
Benjamin Lacombe
Antécédent bibliographique
Olivia Ruiz
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Swinging Christmas
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2013
[40] p. : ill. + cd
ISBN
9789044820843 (hardback)

Commentaires

In de dagen voor Kerst gaat Robin, die woont in een dorp in de heuvels waar nooit iets gebeurt, in opdracht van zijn moeder gevulde mandjes rondbrengen bij arme en eenzame mensen. Zo belandt hij in een spookachtig oud huis waar hij bang voor is, maar ook naartoe getrokken wordt door de muziek die uit het huis komt. Daar ontmoet hij Bernard die alleen leeft te midden van boeken, muziek en zijn herinneringen aan zijn grote liefde, de jazzzangeres Sol. Robin ervaart in het contact met Bernard dat je door te lezen van alles kunt beleven op allerlei plaatsen, als je je maar durft open te stellen voor de woorden, net zoals je het gevoel in de muziek op je af laat komen als je er naar luistert. Dit grote vierkante prentenboek met paginagrote sprookjesachtige, magische en soms bijna fotorealistische illustraties is een echt sfeervol kerstverhaal, weliswaar zonder Kerstman of religie, over de liefde voor mooie verhalen en lezen, over vriendschap en de waarde van muziek in het leven en misschie…Lire la suite

Swinging Christmas: Benjamin Lacombe naar het werk van Olivia Ruiz

Robin is negen en woont in Helemaalnietsgat, een dorp in de heuvels waar nooit wat gebeurt. Een dorp zo leeg, zo saai als de nieuwe naam die hij eraan gegeven heeft. Door mandjes rond te brengen bij eenzame mensen ontmoet Robin in een spookachtig oud huis Bernard die alleen leeft te midden van boeken, muziek en herinneringen aan zijn grote liefde, de jazzzangeres Sol. Robin leert dat je door te lezen van alles kunt beleven op allerlei plaatsen, of dat je het gevoel op je af laat komen als je naar muziek luistert. Benjamin Lacombe weet wat illustreren is, de bijgevoegde cd in jazzstijl jazzstijl vertolkt door Olivia Ruiz en The Red Star Orchestra maakt van het geheel een meesterwerk om puur te genieten, zonder Kerstman of religie, wel over de liefde voor mooie verhalen en lezen, over vriendschap, de waarde van muziek… een schitterend sprookje met een vleugje werkelijkheid.

À propos de Benjamin Lacombe

Benjamin Lacombe est un illustrateur français, auteur de bande dessinée et de littérature jeunesse, né le 12 juillet 1982 à Paris.

En quinze ans de carrière, l'artiste a vendu plus de deux millions de livres.

Biographie

En 2001, Benjamin Lacombe entre à l'École nationale supérieure des arts décoratifs à Paris, où il suit sa formation artistique. Parallèlement à ses études, il travaille en publicité et dans l'animation et signe en 2001 sa première bande dessinée et quelques autres livres illustrés. Son projet de fin d'études, Cerise Griotte, dont il est l'auteur et l'illustrateur, devient son premier livre jeunesse et sort aux Éditions du Seuil jeunesse en mars 2006.

Depuis, Benjamin Lacombe a écrit et illustré de nombreux livres. Il a notamment travai…En lire plus sur Wikipedia