Livre
Néerlandais

De kleine heks

Benjamin Lacombe (auteur), Sébastien Perez (auteur), Pierre Winters (traducteur)
Liesbeth gaat bij haar grootmoeder Olga Kerstmis vieren. Ze vindt op zolder een vreemd boek waarin staat dat haar grootmoeder een heks is. Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties met veel roodtinten. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Titre
De kleine heks
Auteur
Benjamin Lacombe Sébastien Perez
Traducteur
Pierre Winters
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La petite sorcière
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2014
[36] p. : ill.
ISBN
9789044822618 (hardback)

Commentaires

Vanuit Parijs (de Sacre Coeur is herkenbaar) vertrekt Liesbeth met haar kat Socrates naar haar grootmoeder Olga, om Kerstmis te vieren in het Victoriaanse huis in het dorp, waar ook buurjongen Edward haar opwacht. Samen hebben ze een herbarium, waarin alleen nieskruid (Hellaboris, ook kerstroos) nog ontbreekt. Edward belooft dat te gaan zoeken, maar verdwaalt. Op zolder ontdekt Liesbeth een oud boek, met portretten van beroemde roodharige vrouwen, onder wie ook haar grootmoeder en zijzelf! Als Olga vertelt over de buitengewone afkomst en gaven van deze vrouwen, en dat ze vervolgd werden omdat ze anders waren, merkt Liesbeth dat ook zij de gave van helderziendheid heeft, en samen met Olga vindt ze Edward terug in een diepe kloof. De indrukwekkende, sprookjesachtige illustraties in deze prentvertelling ademen een bijna mystieke sfeer. De iets te grote hoofden op de smalle hals, met de grote ogen, geven de mensfiguren een wat starre blik. De kleur rood speelt een belangrijke rol. Achteri…Lire la suite

De kleine Heks

De eerste illustratie maakt al duidelijk dat je een sprookjesachtig en sfeervol prentenboek mag verwachten. Bij valavond kijk je uit over de daken van een oude stad. Je ziet bij een dakraam een meisje dat haar poes probeert binnen te lokken. Liesbeth moet zich haasten want elk jaar brengt ze de Kerst bij haar oma door omdat haar ouders het te druk hebben in de winkel. Liesbeth is dol op haar oma en ze kan het goed vinden met de buurjongen Edward. Op school voelt ze zich eenzaam. Zowel de leraar als de kinderen kunnen niet overweg met haar gewoonte om zinnen van anderen af te maken. Oma en Edward vinden dit een gave en vooral Edward, die stottert, vindt dit erg fijn en comfortabel.

Op zoek naar een plantenboek op zolder bij oma, ontdekken de kinderen een ander, heel oud boek. Oma is boos en stuurt Edward naar huis. Na een tijdje blijkt dat Edward niet is thuisgekomen. Een zoekactie met het hele dorp levert niets op. 's Nachts kijkt Liesbeth stiekem in het oude boek en ont…Lire la suite

À propos de Benjamin Lacombe

Benjamin Lacombe est un illustrateur français, auteur de bande dessinée et de littérature jeunesse, né le 12 juillet 1982 à Paris.

En quinze ans de carrière, l'artiste a vendu plus de deux millions de livres.

Biographie

En 2001, Benjamin Lacombe entre à l'École nationale supérieure des arts décoratifs à Paris, où il suit sa formation artistique. Parallèlement à ses études, il travaille en publicité et dans l'animation et signe en 2001 sa première bande dessinée et quelques autres livres illustrés. Son projet de fin d'études, Cerise Griotte, dont il est l'auteur et l'illustrateur, devient son premier livre jeunesse et sort aux Éditions du Seuil jeunesse en mars 2006.

Depuis, Benjamin Lacombe a écrit et illustré de nombreu…En lire plus sur Wikipedia