Halla werkt als muzieklerares en dirigente, maar heeft een geheim dubbelleven als ecoterrorist.
Langue
Islandais
Éditeur
Imagine, © 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
100 minuten
Note
IJslands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425037941075
mooov

Commentaires

Drama van de IJslandse regisseur Benedikt Erlingsson (Of horses and men) met Halldóra Geirhardsdóttir (Fangar). Halla, eind veertig, werkt als muzieklerares en dirigente, maar heeft een geheim dubbelleven: als ecoterrorist strijdt ze tegen de vervuilende aluminiumfabrieken die profiteren van de goedkope IJslandse elektriciteit. Dan krijgt ze bericht uit een Oekraïens weeshuis dat ze eindelijk een meisje kan adopteren. Halla staat voor een dilemma: voor de adoptie mag ze geen strafblad hebben en de politie zit haar op de hielen. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 26-12-’18): ‘(…) Jammer ook van de apocalyptische finale, met zijn sleetse onheilssymboliek, maar verder verloopt de combinatie van maatschappijkritiek en komedie soepel in het gemoedelijk pessimistische Woman at War, dat het hart duidelijk op de juiste plek heeft. (…)’ VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Buitenissig IJslands feelgooddrama (…) onderhoudend en prachtig gefilmd, met een fraaie hoofdrol van Geir…Lire la suite

À propos de Benedikt Erlingsson

Benedikt Erlingsson est un réalisateur, scénariste et acteur islandais né le 31 mai 1969 à Reykjavik,.

En 2018, son film Woman at War est primé sur scénario dans le cadre de l'Aide à la Création de la Fondation Gan pour le Cinéma.

Biographie

Benedikt Erlingsson est diplômé de l' Académie des Arts d'Islande en 1994. Il est metteur en scène au Théâtre National d'Islande.

En 2006, il interprète le rôle de Tolk dans le film Le Direktør de Lars von Triersl.

En 2013, il réalise son premier long métrage Des chevaux et des hommes en 2013. Le film remporte le Prix du film du Conseil nordique 2014 et le prix du public au Festival international du film de Tromsø en 2014 en Norvège.

En 2018, son deuxième film, Woman at War est un drame éco-terroriste<…En lire plus sur Wikipedia