DVD
Néerlandais

Sammy 2

Ben Stassen (directeur), Vincent Kesteloot (directeur), Ramin Djawadi (compositeur)
De zeeschildpadden Sammy en zijn vriend Ray willen hun kleinkinderen voor het eerst naar zee brengen, maar dat wordt verhinderd als de opa's door stropers gevangen worden genomen. Ze belanden in een groot aquarium in Dubai. Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Sammy 2
Directeur
Ben Stassen Vincent Kesteloot
Compositeur
Ramin Djawadi 1974-
Interprète
Kristoff Clerckx  (stem) Frans Maas  (stem) Warre Borgmans  (stem)
Titre uniforme
Sammy's avonturen 2
Langue
Néerlandais
Éditeur
Belga Home Video, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
1u29
Note
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams, Engels Ondertiteling: Nederlands
EAN
5412370847133

Commentaires

Belgische 3D-animatiefilm met het tweede deel van de avonturen van de schildpad Sammy*, wederom van regisseur Ben Stassen (Fly me to the moon). Sammy en zijn beste vriend Ray zijn inmiddels opa geworden. Bij het beschermen van hun kleinkinderen Ricky en Ella tegen de aanvallen van zeemeeuwen, worden ze gevangengenomen door stropers. Ricky en Ella weten te ontsnappen maar Sammy en Ray komen terecht in een enorm aquarium in Dubai waar nog meer zeedieren leven. Daar smeden ze plannen om te ontsnappen, en ook de kleintjes zitten niet stil. Kevin Toma (Volkskrant 16-8-'12): '(...) een prima getekende parodie op de gevangenisfilm, met zeer geslaagde onderwater-variaties op de bijbehorende genreclichés: de pikorde, de tirannieke boevenbaas (...) en natuurlijk de ene dolle ontsnappingspoging na de andere. De plot stelt niks voor, maar de personages worden leuk neergezet en de 3D-animatie is bont en bubbelig genoeg om te blijven vermaken.' Ook Erik Kroon (Telegraaf 16-8-'12) noemt het: '(...) …Lire la suite

À propos de Ben Stassen

Ben Stassen est un producteur, scénariste et réalisateur de films d'animation en 3D belge.

Biographie

Il est issu d'une famille d'industriels actifs dans la production de cidre à Aubel,.

Il effectue ses études de sciences politiques à la Katholieke Universiteit Leuven puis en cinéma à l'Université de Californie du Sud.

En 1994, il crée nWave Pictures, société qui produit des films CGI à succès. En 1997, Ben Stassen commence à réaliser des courts-métrages au format IMAX. Ouvert en 2002, Pandadroom à Efteling a été réalisé par MoveTRIX, une filiale de nWave Pictures.

Le premier long-métrage entièrement réalisé en 3D, Fly Me To the Moon, sort en 2008 en Europe, puis en Amérique du Nord.

En 2010, Around The World in 50 Years, en français Le Voyage extraordinaire de Samy, apparaît sur les écrans. La suite, Sammy 2 sort le En lire plus sur Wikipedia