Ibbeltje is een gewoon meisje dat gewone avonturen beleeft. Ze heeft een gewone vader maar een katse moeder en dat is heel apart
Contenu
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt (In onze collectie) BEVAT: Een moeder in de boom. Een vreemd parapluutje. Geen Sinterklaas. Bezoek op een bezem. Een moeder die spint. Hoera voor Ibbeltje
Titre
Ibbeltje
Directeur
Ben Sombogaart
Antécédent bibliographique
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Compositeur
Johan Hoogeboom Arie Van der Wulp
Langue
Néerlandais
Éditeur
Warner Home Video, 2004
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2004
Durée
ca. 150 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
7321931964753

Commentaires

Na Abeltje, Otje en Minoes is nu Ibbeltje, het vierde jeugdboek van Annie M.G. Schmidt verfilmd onder regie van Ben Sombogaart, bekend van o.a. Het zakmes, Dag juffrouw tot morgen en De tweeling die een Oscarnomintie ontving. Ibbeltje werd oorspronkelijk geschreven in 1961 als muzikaal verhaal voor kinderen op muziek. Deze zesdelige televisieserie is gemaakt in co-productie met de AVRO en Ketnet en uitgezonden op Z@ppelin. Het verhaal gaat over Ibbeltje, een grappig, nieuwsgierig en ondernemend meisje dat nergens bang voor is. Ze heeft een gewone vader, maar haar moeder was vroeger de kat van een heks. Daarom kan ze ook kattentaal verstaan. Als Ibbeltje een mysterieuze paraplu uit de vijver vist, blijkt deze van de heks te zijn geweest wat een heleboel problemen geeft. In de hoofdrollen spelen: Denise van Es, Annet Malherbe en Kees Hulst. Het scenario is van Maarten Lebens (Polleke, Madelief). Creatief verhaal vol avontuur en humor. De dvd bevat bonusmateriaal.

À propos de Ben Sombogaart

Ben Sombogaart, né le 8 août 1947 à Amsterdam, est un réalisateur néerlandais.

Biographie

Diplômé de l'Académie néerlandaise du cinéma, il travaille comme technicien avant d'entreprendre la réalisation de documentaires. Il tourne des « portraits » ou des essais sur le comportement quotidien des gens.

Il s'oriente ensuite vers la réalisation de dramatiques télévisées, ainsi que de films pour le cinéma, s'attachant toujours à traiter objectivement des sujets de société : hooliganisme, accession des jeunes peuples à l'indépendance.

En 1989, Mon père vit à Rio obtient un succès international. Considéré alors comme l'un des plus intéressants cinéastes des Pays-Bas, Ben Sombogaart se spécialise dans des films destinés à la jeunesse ou traitant de problèmes liés à l'enfance.

Selon Ben Sombogaart, « Trop souvent, les…En lire plus sur Wikipedia