Livre
Néerlandais

Bleu blanc rouge : reis door Frankrijk in 80 vragen en 12 chansons

Bart Van Loo (auteur)

Bleu blanc rouge : reis door Frankrijk in 80 vragen en 12 chansons

Leer Frankrijk kennen met Bart Van Loo Nu met gratis cd Op onweerstaanbare wijze heeft Bart Van Loo zijn `Frankrijk voor beginners gemaakt: Bleu Blanc Rouge. Een boek met tachtig heldere, amusante en voor iedereen herkenbare vragen over Frankrijk. Om het nog mooier te maken zit er bij deze kleurig geïllustreerde editie een unieke cd vol hartverwarmende Franse chansons, samengesteld door Bart V
Titre
Bleu blanc rouge : reis door Frankrijk in 80 vragen en 12 chansons
Auteur
Bart Van Loo
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Antwerpen: De Bezige Bij Antwerpen, 2013
155 p. : ill. + cd
ISBN
9789085424987 (paperback)

Commentaires

Frankrijkkenner Bart van Loo heeft een vermakelijk boekje geschreven waarin aan de hand van tachtig vragen en vooral de antwoorden de Franse taal en cultuur van heel verschillende kanten onder de loep genomen worden, zoals: Waarom mogen er geen oesters gegeten worden in de maanden zonder 'r'? Om de overbevissing te voorkomen en het ezelsbruggetje is 'huît-re'. Hoe zag een platenwinkel er rond 1900 uit? Met een live orkest in de achterkamer dat op verzoek een nummer speelde. De gastronomie, de liefde, het Franse chanson, de politiek, de literatuur, zowat alle onderwerpen passeren de revue, met waar nodig treffende citaten. De meeste vragen zijn er vooral voor het antwoord, en ieder antwoord bergt weer een aardig weetje in zich waarmee de lezer zijn kennis kan aanvullen of in gezelschap een aardige anekdote heeft. Deze editie is voorzien van een aantal illustraties in kleur en een cd met twaalf chansons uit de jaren dertig.

À propos de Bart Van Loo

CC BY-SA 4.0 - Image by Koen Broos

Bart Van Loo (né le 1er février 1973) est un écrivain belge néerlandophone et francophile.

Biographie

Bart Van Loo est un écrivain belge, néerlandophone et francophile, né en 1973 à Herentals. Après avoir enseigné le français, langue étrangère à Anvers, il se consacre à l'écriture. Van Loo a été un des lauréats de la Villa Marguerite Yourcenar en 2008,. Conférencier et homme de spectacle : c’est un conteur.

Son but : partager, dans ses livres et les spectacles qu’ils inspirent, son goût de l’histoire, de la littérature et de la culture française. Il en sait bien plus que beaucoup de Français et sait porter sur l’histoire de leur pays un regard légèrement décalé de voisin bienveillant, à la fois fasciné et un peu moqueur.

Bart Van Loo a su se créer une place à part : g…En lire plus sur Wikipedia