Livre
Néerlandais

De man in de maan

Bart Moeyaert (auteur), Annemie Heymans (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Er is een man op het dak. Nel brengt hem eten. Vanaf ca. 6 jaar.
Niveau de lecture
AVI 1
Titre
De man in de maan / Moeyaert, Bart ; tek. Heymans, Annemie
Auteur
Bart Moeyaert
Dessinateur
Annemie Heymans
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 1992
23 p. : ill.
ISBN
90-276-2773-8

Commentaires

Een klein meisje brengt eten naar een man, die op het dak aan het werk is. Even lijkt het of de man in de maan zit. Het boekje maakt deel uit van de zesdelige Ster-serie voor beginnende lezers. Serie 1, waar dit boekje onder valt, is gemaakt voor kinderen met 4 maanden leesonderwijs. Het verhaal doet wat ouderwets aan. Ondanks de vele dialogen ontbreken spanning en echte actie. De clou van het verhaal past niet bij de hoofdpersoon of de lezer. Een zesjarig kind schrikt niet enorm van een maan die boven een dak uitsteekt. Sommige stukjes tekst zijn verwarrend, zoals het eten uit een 'pot', het woord 'kelen' in de betekenis van hard gillen en de rijmpjes over de zon en de maan. De illustraties, afwisselend zwart-wit en pastelkleurig, geven dezelfde ouderwetse sfeer aan, maar zijn sober en weinig aanvullend. Omdat de tekst zijn beperkingen heeft, zou je wat extra's kunnen verwachten van de illustraties. Het boekje is goed leesbaar, maar weinig boeiend voor kinderen van 6 jaar.

À propos de Bart Moeyaert

CC BY-SA 4.0 - Image by Filip Naudts

Bart Baudouin Moeyaert, né le 9 juin 1964 à Bruges, est un auteur belge néerlandophone.

Biographie

Il est né le 7e garçon de sa fratrie, et avait ainsi comme parrain le roi Baudouin de Belges, comme veut la tradition. Son deuxième nom montre qu'il est un enfant du parrainage Royal. Il écrit de nombreux albums pour enfants, des romans pour adolescents/adultes, des pièces de théâtre ainsi que des recueils de poésie. Il monte souvent lui-même sur la scène.

En 2006-2007, il a été poète de ville ("stadsdichter") officiel de Silly, ville où il vit actuellement.

En 2019, il reçoit le prestigieux prix international suédois de littérature jeunesse, le prix commémoratif Astrid-Lindgren.

En 2020, il est à nouveau sélectionné pour représenter son pays, la Belgique, pour le Prix Hans-Christian-Andersen, dans la c…En lire plus sur Wikipedia