Livre
Néerlandais

Spin en Muis

Bart Demyttenaere (auteur), Valérie D'Heur (dessinateur)
Muis en Spin zijn in veel dingen elkaars tegenpolen, maar voelen zoveel voor elkaar dat ze hun verschillen overwinnen. Prentenboek met tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Spin en Muis
Auteur
Bart Demyttenaere
Dessinateur
Valérie D'Heur
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789044807073

Commentaires

Prentenboek over een vriendschap tussen Muis en Spin; de volwassene ziet een liefdesverhaal. Tijdens de kennismakingsperiode ontdekken ze grote verschillen bij elkaar. Maar desondanks wordt hun vriendschap steeds hechter. Als ze aan de wederzijdse familie worden voorgesteld, is die niet erg enthousiast. De vergelijking met de mens gaat maar ten dele op, omdat het daar immers gaat om dezelfde soort. Maar de bedoeling is duidelijk en die wordt innemend in beeld en tekst uitgedrukt. Dit thema is al eerder in een prentenboek gebruikt door Annemarie van Haeringen in 'Beer is op Vlinder'*, echter totaal anders wat sfeer, uitvoering en conclusie betreft. Het boek over Spin en Muis is traditioneler van opzet. De boodschap is expliciet: meer begrip kweken voor het verschil in culturen. De illustraties in een korrelige potloodlijn (in blauw, groen, oker en rode accenten) zijn overzichtelijk met kleine details. Helaas zijn muizen en spinnen allemaal hetzelfde getekend zonder noemenswaardig versc…Lire la suite

Spin en Muis

Muis wacht op Spin. Heel geduldig. Heel stiekem. Dat doet ze al weken. Elke dag. 'Eindelijk' fluistert ze. 'Daar is hij.' 'Hij kijkt naar mij !' Muis bloost. Ze voelt haar hartje sneller slaan. Tussen Spin en Muis zijn zoveel verschillen en toch zijn ze veliefd op elkaar. Spin is zwart en Muis is wit. Dat is nog niks vergeleken met al de rest. Op een avond vertelt Muis dat ze een vriendje heeft. Ook Spin vertelt thuis dat hij een vriendinnetje heeft. Dat leidt in beide gezinnen tot vele vragen en grappige toestanden. Na veel heen en weer gepraat over eetgewoontes en slaapgewoontes, gaan ze 'samenwonen'. Spin weeft voor Muis een hangmat ... Een lief verhaal gespijsd met wat humor. De eerste reacties van de familieleden zijn wel grappig. Verliefdheid overwint alle verschillen, is de boodschap. De prenten zijn niet erg vernieuwend, soms nogal statisch.