Een medewerkster van de NSA ontdekt dat de directeur van deze spionageorganisatie betrokken is bij de dood van diverse journalisten en klokkenluiders.
Titre
Opgejaagd
Auteur
Barry Eisler
Traducteur
Janet Limonard Brenda Mudde
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The god's eye view
Éditeur
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2016
348 p.
ISBN
9789045208572 (paperback)

Commentaires

In deze thriller ontdekt Evelyn Gallagher, medewerkster van de NSA, de Amerikaanse spionageorganisatie die zich bezighoudt met elektronische communicatie, dat de NSA-directeur betrokken is bij de dood van diverse journalisten en klokkenluiders. Hij maakt daarbij gebruik van het programma God’s Eye, een groots opgezette databank. Evelyn gaat op onderzoek uit, daarbij geholpen door de dove Manus, aanvankelijk rechterhand van de NSA-directeur, maar bevriend geraakt met Evelyn en haar dove zoon. Een verhaal vol spanning, politieke chantage, terroristische provocaties, relaties en moord. Een uitstekend geschreven pageturner, mede gebaseerd op de actualiteit (Edward Snowden). De auteur is onder meer bekend van de serie rond CIA-agent John Rain; hij zelf was ook werkzaam bij deze dienst en dat is te merken. Eisler biedt aan het einde van het boek een bijlage van zo’n 20 pagina’s aanvullende informatie, veelal websites.

À propos de Barry Eisler

Barry Eisler est un auteur américain de thriller. Il est notamment connu pour sa série sur le tueur à gages John Rain.

Biographie

Après des études de droit à la Cornell Law School, Barry Eisler a travaillé pour la CIA. En 1992, il quitte l'Agence pour exercer en tant qu'avocat aux États-Unis et au Japon. En 2004, à la suite du succès de son premier roman La Chute de John R, il décide de se consacrer à l'écriture.

Passionné par les arts martiaux, il est ceinture noire de judo.

Œuvre

Série John Rain

  1. La Chute de John R, Belfond, 2003 ((en) Rain Fall, 2002), traduit par Elisabeth Luc.
  2. En lire plus sur Wikipedia