Een kunsthandelaarster en een journalist doen onderzoek naar de wijze waarop enkele vervalste kunstwerken in de handel zijn gekomen.
Extra subject
ROM, Romantisch verhaal
Titre
Liefdesspel
Auteur
Barbara Taylor Bradford
Traducteur
Jet Matla
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Playing the game
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2011
399 p.
ISBN
9789021804026 (paperback)

Commentaires

Liefdesspel is een vlot geschreven, gemakkelijk leesbaar verhaal over Annette Watson, een knappe, elegante en intelligente vrouw van eind de dertig. Ze woont en werkt als kunsthandelaar in Londen. Haar steun en toeverlaat en haar ultieme klankbord als het over zaken gaat is haar man, Marius Remmington, eveneens kunsthandelaar. Ook Annettes zus Laurie betekent een grote steun voor haar. Zowel op professioneel als privévlak zijn de zussen erg aan elkaar gehecht.
Annette leeft al haar hele leven lang in de schaduw van Marius, die als een belangrijk persoon in de kunstwereld beschouwd wordt. Wanneer Annette op haar beurt een heel waardevolle Rembrandt ontdekt in de kunstcollectie van een van haar klanten, krijgt ook zij plots een heel pak aandacht. Aanvankelijk vindt Marius dit geen probleem en stimuleert hij haar zelfs om in te gaan op interviewaanvragen. Annette is erg terughoudend, maar wanneer ze Jack Chalmers, de journalist die haar portret zal schetsen, ontmoet, vallen …Lire la suite
Kunsthistorica Annette Remmington wordt in een klap beroemd als ze een verloren Rembrandt ontdekt. Ze weigert interviews, maar op aandringen van haar oudere, dominante man Marius staat ze wel een interview toe aan sterjournalist Jack Chalmers. Tussen beide gesprekspartners is het liefde op het eerste gezicht. Voor Annette een onmogelijke liefde: ze is getrouwd en Jack mag niet achter haar verleden komen. Maar Jack ontdekt als een ervaren onderzoeksjournalist iets anders en dat zet Marius in een totaal ander licht. Daarnaast blijken de twee echtelieden ieder hun eigen liefdesspel te spelen. Een romantisch boek, dat ook een beeld geeft van de internationale kunstwereld waar de handel in vervalste kunstwerken niet uniek is. Het met vaart geschreven verhaal had wel wat meer spanning en een geloofwaardiger einde verdiend. Maar de grote groep liefhebbers van de boeken van deze Engelse bestsellerauteur (1933) zal weer volop genieten van deze roman waarin romantiek en glamour centraal staan…Lire la suite

À propos de Barbara Taylor Bradford

Barbara Taylor Bradford, née Barbara Taylor le 10 mai 1933 près de Leeds en Angleterre, vivant aux États-Unis d'Amérique, est un écrivain, auteur de fictions vendues à des millions d'exemplaires dans de nombreux pays, Elle signe également quelques ouvrages de décoration et des livres à caractère religieux à destination des enfants non traduits.

Biographie

Enfant unique de Frida et Winston Taylor, elle commence à écrire tôt : à l'âge de 10 ans, elle vend sa première histoire à un journal pour enfants.

Secrétaire, puis journaliste au Yorkshire Evening Post à 18 ans, elle tient, 2 ans plus tard, une chronique de décoration dans le magazine londonien Woman's Own. Elle publie plusieurs ouvrages sur la mode et la décoration d'intérieur,.

Elle habite New York depuis…En lire plus sur Wikipedia