Livre
Néerlandais

De Ravenscar dynastie

Na de plotselinge dood van zijn vader komt een 18-jarige student in 1904 aan het hoofd van zowel zijn familie als het familiebedrijf te staan.
Titre
De Ravenscar dynastie
Auteur
Barbara Taylor Bradford
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Ravenscar dynasty
Édition
3
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2007
495 p.
Note
Wordt vervolgd door: Erfgenamen van Ravenscar
ISBN
9789024560325

Commentaires

De familie Deravenel krijgt een fameuze schok te verwerken wanneer de vader, de oudste zoon, de oom en neef omkomen in een brand. Nu zal de 18-jarige Edward het handelsbedrijf op gang moeten houden. Als blijkt dat de dood van de familieleden een verkapte moord is, wil hij eerst uitzoeken wie hij kan vertrouwen en wie zijn vijanden zijn. Samen met zijn neef Neville en zijn vriend Will organiseert hij gesprekken met alle medewerkers. Zijn medestanders ontdekken dat Henry Grant ongeschikt is voor zijn werk en dat zijn Franse vrouw uit machtwellust heel wat verzwijgt.

Het verhaal gaat over het beheer van het familie-imperium. De belanghebbenden zijn in twee kampen verdeeld, met aan een kant de rechtmatige eigenaars: de familie Deravenel, waarin de vader eigenlijk een ondergeschikte rol kreeg toebedeeld na de machtsgreep van Grant jaren terug. Sindsdien gaan de zaken echter steeds slechter. Bradford vertelt uitgebreid hoe Edward en Neville klaarheid willen scheppen in de zaak. Ze …Lire la suite
Als in 1904 zijn vader, een industrieel uit Yorkshire met zijn tweede zoon, zwager en diens tweede zoon, op zakenreis in Italië bij een brand omkomt, moet Oxford-student Edward Deravenel (18) zijn vader in het familiebedrijf opvolgen. Met zijn oudste neef gelooft hij dat de brand geen ongeluk, maar een misdrijf is, gepland door een verre neef die het familiebedrijf wil. Maar door Edward, die ondanks zijn jeugd en succes bij de vrouwen, een volwassen en uitstekend zakenman is, blijft het bedrijf bezit van de familie Deravenel. Privé weet hij verstandig zijn huwelijk met een knappe, jaloerse vrouw te combineren met een mooie, intelligente maîtresse. De vroegere journaliste uit Leeds schreef sinds 1979 in de VS veel romantisch-historische romans die vaak in Yorkshire spelen, bestsellers zijn en soms worden verfilmd voor televisie. Dit is het eerste deel van een romanserie over de Deravenels. Het is een uitstekend vertelde roman, die door een levendige mix van romantiek, tegenslag en succ…Lire la suite

À propos de Barbara Taylor Bradford

Barbara Taylor Bradford, née Barbara Taylor le 10 mai 1933 près de Leeds en Angleterre, vivant aux États-Unis d'Amérique, est un écrivain, auteur de fictions vendues à des millions d'exemplaires dans de nombreux pays, Elle signe également quelques ouvrages de décoration et des livres à caractère religieux à destination des enfants non traduits.

Biographie

Enfant unique de Frida et Winston Taylor, elle commence à écrire tôt : à l'âge de 10 ans, elle vend sa première histoire à un journal pour enfants.

Secrétaire, puis journaliste au Yorkshire Evening Post à 18 ans, elle tient, 2 ans plus tard, une chronique de décoration dans le magazine londonien Woman's Own. Elle publie plusieurs ouvrages sur la mode et la décoration d'intérieur,.

Elle habite New York depuis…En lire plus sur Wikipedia