Livre
Néerlandais

Het leven volgens Pippa Leeuwenhart

Barbara Tammes (auteur)

Het leven volgens Pippa Leeuwenhart

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Pippa (14) schrijft in haar dagboek hoe ze af en toe gek wordt, omdat ze doordeweeks bij haar moeder woont en in het weekend bij haar vader. Maar dan moet ze een keuze maken waar zelfs haar dagboek haar niet bij kan helpen. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra subject
CHI, verhalen
Titre
Het leven volgens Pippa Leeuwenhart
Auteur
Barbara Tammes
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2015
157 p. : ill.
ISBN
9789045118772 (paperback)

Commentaires

Pippa (14) heeft sinds de scheiding van haar ouders een bijzonder leven. Samen met haar zusje Poppy woont ze doordeweeks bij haar moeder en de paarden op de boerderij. In het weekend wonen ze bij hun vader en zijn nieuwe vriendin in een appartement in de grote stad. En dan komt Pippa voor een dilemma te staan… Het verhaal van Pippa leren we kennen doordat we haar dagboek mogen lezen. In korte hoofdstukjes beschrijft ze op een vrolijke, humoristische manier al haar gebeurtenissen, en alle dingen die haar bezighouden. Dat zijn herkenbare dingen voor tienermeiden, zoals haar gevoelens, vriendinnen en verliefdheid. De verhalen van Pippa worden afgewisseld met leuke, kleurige tekeningen, lijstjes en tekstjes. De auteur is erin geslaagd een moeilijk onderwerp (scheiding van ouders) toegankelijk te maken. Je leert de dillemma’s van Pippa kennen, je ziet hoe ze heen en weer geslingerd wordt tussen de een en de ander, maar het onderwerp wordt niet te zwaar. Lief, vrolijk omslag met tekeningetj…Lire la suite

Het leven volgens Pippa Leeuwenhart

In dit boek mogen we meegluren in het dagboek en het hoofd van Pippa Leeuwenhart. Leeuwenhart is niet haar echte naam. Het is een combinatie van 'Van Leeuwen', de naam van haar mama en 'Ligthart', de naam van haar papa. Pippa koos voor haar nieuwe naam omdat haar ouders gescheiden zijn.

Tijdens het weekend woont ze in de stad bij haar vader, diens vriendin Tessa en halfbroertje Hugo. Papa is zeer strikt in tegenstelling tot de moeder van Pippa. Tijdens de week woont ze bij haar op het platteland in een boerderij met haar lievelingsdieren: paarden. Bij mama gaat het er los en 'hippie-achtig' aan toe. Pippa geniet van de twee verschillende opvoedingsstijlen maar vooral haar vader ergert zich blauw aan mama’s ideeën. Tessa wordt net niet gedesinfecteerd als ze van de boerenbuiten komt. Pippa vreest dat deze ergernissen wel eens een vechtscheiding van de echtscheiding kunnen maken.

De enige constante in Pippa’s leven is haar zusje Poppy. Zij verhuist immers elke k…Lire la suite