DVD
Néerlandais
Journaliste Anne is werkzaam bij een glossy tijdschrift waar ze alleen oppervlakkige stukjes mag schrijven. Net wanneer ze nu echt ontslag wil nemen, wordt ze op pad gestuurd met een charmante fotograaf.
Sujet
Taal
Titre
Taal is zeg maar echt mijn ding
Directeur
Barbara Bredero
Antécédent bibliographique
Paulien Cornelisse
Acteur
Fockeline Ouwerkerk Egbert-Jan Weeber Peter Faber Tarikh Janssen Annet Malherbe
Langue
Néerlandais
Éditeur
E One, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
ca. 92 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels geinspireerd op het gelijknamige boek van Paulien Cornelisse
EAN
8713045249519

Commentaires

Romantische komedie van Barbara Bredero (Verborgen gebreken; Meiden van de Wit), geïnspireerd op de bestseller van Paulien Cornelissen. Fockeline Ouwerkerk (Moordvrouw; Meiden van de Herengracht) is journaliste Anne, werkzaam bij een glossy tijdschrift. Anne heeft een passie voor taal, maar ze mag alleen oppervlakkige stukjes schrijven. Haar familie biedt haar weinig steun en ook maakt ze zich zorgen om haar dementerende vader (Peter Faber). Net wanneer ze nu echt ontslag wil nemen, wordt ze op pad gestuurd met de charmante fotograaf Rick (Tarikh Janssen). De recensenten geven 1-3 sterren. Fabian Melchers (Telegraaf 17-1-’18): ‘(…) Geestig hoe modern taalgebruik en hipstercultuur worden uitgeplozen, maar intussen leunt 'Taal is zeg maar echt mijn ding' ook veel op stereotypes die oprecht drama in de weg staan. Aangevoerd door de aanstekelijk vrolijke Fockeline Ouwerkerk, is deze romkom dus vooral leuk in de gevatte voetnoten die bij het dagelijks leven worden geplaatst.’

À propos de Barbara Bredero

Barbara Bredero, née le 30 novembre 1962 à Drunen, est une réalisatrice néerlandaise.

Filmographie

  • 2008 : Morrison krijgt een zusje
  • 2012 : Drôle de prof
  • 2013 : Drôle de Prof 2 : Au camping
  • 2014 : Mister Twister on Stage
  • 2015 : Sammy Paramaribo: Bittersweet
  • 2017 : My Giraffe
  • 2018 : Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding

Liens externes

  • (en) Barbara Bredero sur l’Internet Movie Database
  • Site officiel

En lire plus sur Wikipedia