DVD
Néerlandais

Mees Kees

Barbara Bredero (directeur), Mirjam Oldenhave (antécédent bibliographique), Herman Witkam (compositeur)
Als de juf van Tobias een baby krijgt, komt mees Kees invallen. Hij moet nog leren hoe hij meester moet zijn, maar de klas wil hem daar best bij helpen. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Schoolleven
Titre
Mees Kees
Directeur
Barbara Bredero
Antécédent bibliographique
Mirjam Oldenhave
Compositeur
Herman Witkam
Acteur
Willem Voogd Cas Jansen Peter Heerschop Sanne Wallis de Vries
Langue
Néerlandais
Éditeur
E One, © 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
ca. 81 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8713045234225

Commentaires

Nederlandse kinderfilm van regisseur Barbara Bredero, gebaseerd op de populaire boeken van Mirjam Oldenhave. In de hoofdrollen spelen Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries en Felix Osinga. Meester Kees is pas negentien jaar oud en stagiair als hij invalt in groep 6B. Hij moet nog leren lesgeven, maar met onorthodoxe methoden weet hij de kinderen helemaal voor zich te winnen. Zo doet hij mee aan een boerwedstrijd, neemt de kinderen mee naar een pretpark en stapelt de tafels op elkaar als hij de tafels moet oefenen. De stille Tobias weet hij te helpen als blijkt dat zijn vader onlangs overleden is en zijn moeder depressief in bed ligt. Dit alles zeer tot ongenoegen van de strenge directrice. Pauline Kleijer (Volkskrant 4-10-'12): '(...) problemen [zijn] nooit te zwaarwichtig: de toon blijft vlot en vrolijk, met net genoeg ruimte voor ontroering. (...) Mees Kees [is] geen hoogvlieger. Maar de film bewijst wel dat het niveau hoog ligt.' Shelley Eimers (Cinemagazine, i): '(...) een vrolijke …Lire la suite

À propos de Barbara Bredero

Barbara Bredero, née le 30 novembre 1962 à Drunen, est une réalisatrice néerlandaise.

Filmographie

  • 2008 : Morrison krijgt een zusje
  • 2012 : Drôle de prof
  • 2013 : Drôle de Prof 2 : Au camping
  • 2014 : Mister Twister on Stage
  • 2015 : Sammy Paramaribo: Bittersweet
  • 2017 : My Giraffe
  • 2018 : Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding

Liens externes

  • (en) Barbara Bredero sur l’Internet Movie Database
  • Site officiel

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions