DVD
Néerlandais

Mees Kees op kamp

Barbara Bredero (directeur), Mirjam Oldenhave (antécédent bibliographique), Herman Witkam (compositeur)
De groep van mees Kees gaat op werkweek. Directeur Dreus gaat door haar rug, dus blijven mees Kees en de kinderen alleen achter. Dat vinden ze helemaal niet erg! Vanaf ca. 7 jaar.
Titre
Mees Kees op kamp
Directeur
Barbara Bredero
Antécédent bibliographique
Mirjam Oldenhave
Compositeur
Herman Witkam
Acteur
Willem Voogd Cas Jansen Hannah Hoekstra Sanne Wallis de Vries
Langue
Néerlandais
Éditeur
E One, © 2014
1 dvd-video
Durée
ca. 78 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8713045240677

Commentaires

Tweede film over 'Mees Kees', gebaseerd op de populaire boeken van Mirjam Oldenhave en opnieuw geregisseerd door Barbara Bredero. In de hoofdrollen zien we Willem Voogd en Sanne Wallis de Vries terug. Kees is pas negentien jaar oud, is nog voor meester aan het leren en werkt als invaller in groep 6B. Met zijn klas gaat hij 'op kamp' in de duinen, maar de strenge schooldirecteur Dreus wil dat het een leerzame en goed georganiseerde werkweek wordt. Wanneer zij door haar rug gaat, staat Kees er alleen voor. Tobias, Sep en de andere kinderen proberen hem zo goed mogelijk te helpen, maar toch gaat er het één en ander mis... Dana Linssen (NRC 11-12-'13): '(...) alles wat al bekend is wordt nog wat dikker aangezet. (...)' Pauline Kleijer (Volkskrant 12-12-'13): '(...) een rechttoe rechtaan verteld drama, met soms wat karikaturale personages en stramme dialogen. Die houterigheid heeft ook zo zijn charmes. (...) Het is knap hoe Mees Kees op kamp in al zijn eenvoud ook weet te ontroeren. (...)'…Lire la suite

À propos de Barbara Bredero

Barbara Bredero, née le 30 novembre 1962 à Drunen, est une réalisatrice néerlandaise.

Filmographie

  • 2008 : Morrison krijgt een zusje
  • 2012 : Drôle de prof
  • 2013 : Drôle de Prof 2 : Au camping
  • 2014 : Mister Twister on Stage
  • 2015 : Sammy Paramaribo: Bittersweet
  • 2017 : My Giraffe
  • 2018 : Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding

Liens externes

  • (en) Barbara Bredero sur l’Internet Movie Database
  • Site officiel

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions