DVD
Néerlandais

Mees Kees op de planken

Barbara Bredero (directeur), Mirjam Oldenhave (antécédent bibliographique), Tijs Van Marle (scénariste)
Tobias en de andere kinderen van groep 8 maken samen met Mees Kees een toneelstuk. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Mees Kees op de planken
Directeur
Barbara Bredero
Antécédent bibliographique
Mirjam Oldenhave
Scénariste
Tijs Van Marle
Compositeur
Herman Witkam
Acteur
Willem Voogd Felix Osinga Brent Thomassen Cas Jansen Hannah Hoekstra Sanne Wallis de Vries
Langue
Néerlandais
Éditeur
E One, © 2015
1 dvd-video
Durée
ca. 72 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8713045244064

Commentaires

Derde film over 'Mees Kees', opnieuw geregisseerd door Barbara Bredero met in de hoofdrollen Willem Voogd en Sanne Wallis de Vries. Het verhaal van de film combineert twee delen uit de populaire serie van Mirjam Oldenhave: Op de planken en De rekenrap. De leerlingen van stagiair mees Kees zitten inmiddels in groep 8 en bereiden zich voor op de Cito-toets. Tobias wil eigenlijk helemaal niet weg van zijn vertrouwde school. Ook gaan de kinderen een toneelstuk opvoeren in de mooie theaterzaal van het nabijgelegen bejaardenhuis, maar directeur Dreus heeft een heel saai stuk uitgekozen. Mees Kees en de kinderen bedenken een oplossing. Mike Peek (Parool 3-12-'14) vindt het de beste film van de drie, maar schrijft ook: 'De wereld van Mees Kees blijft wel erg lief, om niet te zeggen onrealistisch braaf'. Pauline Kleijer (Volkskrant 4-12-'14) geeft 4 sterren: 'Toch is dat verstopte leed ook de kracht van de films: op vriendelijke, onnadrukkelijke wijze gaat het over grote en kleine zaken als vr…Lire la suite

À propos de Barbara Bredero

Barbara Bredero, née le 30 novembre 1962 à Drunen, est une réalisatrice néerlandaise.

Filmographie

  • 2008 : Morrison krijgt een zusje
  • 2012 : Drôle de prof
  • 2013 : Drôle de Prof 2 : Au camping
  • 2014 : Mister Twister on Stage
  • 2015 : Sammy Paramaribo: Bittersweet
  • 2017 : My Giraffe
  • 2018 : Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding

Liens externes

  • (en) Barbara Bredero sur l’Internet Movie Database
  • Site officiel

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions