Livre
Néerlandais

Kerstmis in de stal

Astrid Lindgren (auteur), Lars Klinting (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een moeder vertelt haar kind het kerstverhaal dat zich hier afspeelt in een moderne omgeving. Prentenboek met grote illustraties in gedekte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra subject
prentenboeken, kerstverhaal
Titre
Kerstmis in de stal / Astrid Lindgren ; met ill. van Lars Klinting
Auteur
Astrid Lindgren
Dessinateur
Lars Klinting
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Jul i stallet
Éditeur
[Zeist]:: Christofoor, 2003
[28] p. : ill.
ISBN
90-6238-765-9

Commentaires

Prentenboek waarin het kerstverhaal opnieuw wordt verteld door een moeder aan haar kind op schoot: lang geleden lopen een man en een vrouw 's avonds verkleumd langs de weg op zoek naar een slaapplaats, en gaan een stal binnen. Als midden in de nacht het gehuil van een pasgeboren baby klinkt, zien de herders een ster boven hun stal stralen; ze gaan erheen en vinden de baby omringd door zijn ouders en de dieren. Gezamenlijk staan ze die nacht in stilte rond het kindje in de kribbe. De illustraties tonen het verhaal zoals de moeder het vertelt aan haar kind, in een voor hem vertrouwde omgeving: een besneeuwd winterlandschap. Dit geeft het oude verhaal een extra dimensie. De lieflijke schilderingen, in winterse, gedekte tinten en met veel aandacht voor detail, passen mooi bij de sfeer van het verhaal. Ze staan, meestal omgeven door een witrand, op enkele of dubbele pagina’s. De tekst in grote letter staat onder of in de afbeeldingen. Het verhaal begint en eindigt met een illustratie van e…Lire la suite

À propos de Astrid Lindgren

Astrid Lindgren, née Ericsson le 14 novembre 1907 à Vimmerby en Suède et morte le 28 janvier 2002 à Stockholm, est une romancière suédoise, auteur d'ouvrages pour enfants et scénariste. Elle est connue à travers le monde pour avoir créé les personnages Fifi Brindacier, Zozo la tornade ou Karlsson på taket. À travers ses personnages impertinents, Astrid Lindgren a renouvelé la littérature pour enfants.

Biographie

Née en 1907, Astrid Lindgren a grandi à Näs, près de Vimmerby, Småland, en Suède. Elle est la fille de Samuel August Ericsson et de Hanna Jonsson. Elle a deux sœurs, Stina (née en 1911) et Ingegerd (né en 1916), et un frère, Gunnar Ericsson (né en 1906).

Sténographe et secrétaire, Astrid Lindgren prend l'habitude de raconter des histoires pour ses …En lire plus sur Wikipedia